Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 2:3 SNBednář zajistil Slavii výhru na ledě nováčka. Sudí Minář se loučil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Dlouhý 1 : 0
40. Vlasák 1 : 1
45. Stránský 1 : 2
55. Rác 2 : 2
65. Bednář (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce prohráli v prvním extraligovém kole se Slavií 2:3 po samostatných nájezdech a při svém návratu do nejvyšší soutěže po sedmnácti letech tak získali bod. Vyrovnaný duel rozhodl kapitán Pražanů Jaroslav Bednář. Zápas byl derniérou rozhodčího Milana Mináře, který se oficiálně rozloučil s extraligovou kariérou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočníci Slavie Jaroslav Bednář (vlevo) a Tomáš Vlasák se radují z gólu na ledě Olomouce.

Článek

Mora začala tlakem, ale první větší možnost měli hosté. Bednář přebruslil Skrbka a Vlasák dorážel do prázdné branky, obrana Kohoutů ale naštěstí jeho pokus zblokovala. V 9. minutě měli obdobnou možnost Hanáci, ale Jerglovi sjel puk z hokejky a netrefil odkrytou branku. V přesilovce domácích pak v ideální pozici Paterovi puk sjel. V další početní převaze Olomouce minul prázdnou branku pro změnu Cibák. Slavie odpověděla přesilovkou střelou Bednáře, která skončila na Vošvrdově betonu.

Druhá část začala přesilovkou Olomouce, kterou domácí nesehráli dobře, ale na jejím konci šel před branku odvážně kapitán Patera a opět scházel kousíček. Pak ale začala mít více ze hry Slavia a domácí několikrát podržel Vošvrda.

Ve 36. minutě se skóre poprvé měnilo. Při vyloučení Kolaříka projel hřiště Marosz nahodil před branku a od Dlouhého, odchovance Slavie, se puk odrazil do branky. Hosté však odpověděli 25 vteřin před pauzou stejně, v přesilovce srovnal Vlasák z příhry Bednáře.

Ve třetí části šel brzy za katr domácí kapitán Patera, Valach našel parádně Stránského a hosté se dostali do vedení. Obránce Valach mohl po Bednářově pasu zvýšit, ale naštěstí pro domácí minul. O chvíli později měl dvojitou šanci domácí Cibák, ale Furch si poradil i s dorážkou jeho střely.

V 55. minutě už ale Olomouc srovnala. Nahození Jaroměřského si vyčíhal Rác a překonal Furcha. Další gól již v normální hradí době nepadl a tak došlo na prodloužení. V něm měli početní výhodu Hanáci při vyloučení Krejčího. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Slavia Praha 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Dlouhý (Marosz, Rác), 55. Rác (Jaroměřský) - 40. Vlasák (Bednář, Valach), 45. Stránský (Valach, Krejčí), rozhodující nájezd Bednář. Rozhodčí: Minář, R. Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 5451.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Ondrušek, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Škůrek - Matai, Cibák, Švaňhal - Hrňa, Patera, Laš - Rác, Marosz, Dlouhý - Jergl, Knotek. Trenéři: Fiala a Dopita.
Slavia Praha: Furch (na 5. nájezd A. Svoboda) - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Knot, Štich - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Vas, Sklenář - M. Čermák, Weissmann, J. Doležal - Tomek, Klhůfek, Poletín. Trenéři: Lubina a Beránek.

Reklama

Související témata: