Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 2:1Třinec v nové hale otočil zápas s Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kolář 0 : 1
47. Polanský 1 : 1
49. Irgl 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zvítězili v prvním extraligovém utkání v nové Werk aréně 2:1 nad Pardubicemi. Jeden z favoritů letošního ročníku nemohl po dvě třetiny překonat slovinského brankáře Roberta Kristana a prohrával 0:1, ale v závěrečné části otočil zápas zásluhou gólů Jiřího Polanského a Zbyňka Irgla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Pardubic Jan Kolář střílí gól, vlevo třinecký brankář Peter Hamerlík.

Článek

V hledišti měli domácí příznivci na sedačkách připravená trička v klubových barvách, červenobílé peklo se ale z vyprodaných ochozů na ledovou plochu nepřeneslo. Domácí se úvodní polovinu utkání nemohli dostat do souvislého tlaku, šancí bylo oboustranně jako šafránu a navíc zápas kouskovala častá vyloučení.

Skóre se měnilo při hře ve čtyřech, kdy se nádhernou akcí blýskl Kolář. Pardubický útočník převzal puk uprostřed hřiště, drze se prosmýkl mezi dvěma obránci a v pádu zavěsil do horního růžku Hamerlíkovy branky. Kolář měl po průniku Gregorce na hokejce i druhý gól utkání. Třinecký gólman byl po kličkách slovinského beka mimo brankoviště, ale při střele Koláře ho zastoupil Roth. Vzápětí Hamerlík ukryl v lapačce stoprocentní šanci Nahodila.

Ve 32. minutě se z tribun poprvé ozval pískot, který jakoby Oceláře vyburcoval. V přesilové hře zatlačili hosty, ale možnosti Trončinského, Irgla a Noska neskončily v síti. Odstartovaly tím nápor domácích, do kterého se dostávala zejména Polanského formace, která měla na svědomí i obrat ve skóre.

Její vůdce srovnal po teči střely Adamského, kterému se dnes narodila dcera a v úvodní třetině hrál po boku Krepse s Plíhalem. Gól ještě musel posvětit videorozhodčí, neboť zakončení zavánělo vysokou holí. Hosté brzy nato nabídli soupeři dlouhou přesilovku pět na tři, kterou po 12 sekundách využil zblízka Irgl. Z ojedinělého protiútoku mohli Pardubice vyrovnat, ale Tybor po přihrávce Radila neproměnil brejk dva na jednoho.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Polanský (Adamský, Irgl), 49. Irgl (Roth) - 15. Kolář (Starý, Benák). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Kreps, Plíhal, Adamský - Irgl, Polanský, Rufer - Jašek, Žejdl, Orsava - Dravecký, Matuš, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Benák, Ščotka, Gregorc, Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Nahodil - Radil, Marcinko, Tybor - Kolář, Špaček, Starý - Moučka, Cetkovský, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: