Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 2:5Zpožděný nováček dokonale zaskočil šampióna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Výborný 0 : 1
19. Čermák 0 : 2
35. Pabiška 0 : 3
45. Ondráček 1 : 3
47. Mikulík 1 : 4
58. Balaštík 2 : 4
Záznam online reportáže

Extraligový nováček z Mladé Boleslavi oslavil návrat mezi elitu vítězstvím 5:2 na ledě úřadujícího mistra ze Zlína. Zápas začal o hodinu později, neboť hosté se zdrželi při nehodě na dálnici, na jejich výkonu se to ale nepodepsalo. Po dvou třetinách vedli 4:0 a nakonec zápas bez problémů dovedli do vítězného konce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost hokejistů Boleslavi z druhého gólu na zlínském ledě.

Článek

Zlín nastoupil bez Veselého, jenž si odpykával trest z jarní finálové série. Neplánované zdržení hosty nevyvedlo z míry. Bylo to právě naopak, v páté minutě udeřil David Výborný, jenž střelou zblízka překonal brankáře Kašíka.

Poté bylo vyloučeno několik hráčů, což ale nemělo vliv na průběžné skóre. Zápas okořenila drobná šarvátka mezi Čechem a Bártou, kterou rozhodčí ponechali bez trestu. Ke konci třetiny si notnou dávku smůly vybral Kašík, jenž si nešťastně srazil do branky střelu Čermáka. Ta se odrazila do zad zlínského brankáře od zadního mantinelu.

Po změně stran obhájci titulu přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a zaměstnávali hostující obranu. Vážnější šanci si nevytvořili, a tak stříleli ze všech pozic, ale gólman Rittich odolával. Ke kontaktní brance nepomohlo domácím ani vyloučení Kučného.

Před polovinou utkání zabrzdil rozjezd Beranů trest Köhlera. V závěru přesilové hry Středočeši špatně vystřídali, a tak se počet hráčů na ledě srovnal. Zkrácenou početní výhodu však Zlínští nevyužili a jen potvrdili, že se jim v této herní disciplíně v zápase nedařilo.

Parádní zákrok předvedl Kašík proti střele Vrbaty. Jeho zákrok pro jistotu zkonzultovali rozhodčí s kolegou u videa. K radosti domácího publika branku neuznali. Na opačné straně si Rittich ukázkově poradil se střelou Balaštíka a Kubiše. Poté ale opět převzali iniciativu hráči z města aut. Ve 35. minutě přidal třetí gól Pabiška a devět sekund před druhou sirénou navýšil náskok Látal.

V posledním dějství udělal radost zlínským fanouškům čestným gólem Ondráček. Po šarvátce mezi Čajánkem a Robarem si oba kohouti šli odpočinout na trestnou lavici. Čtyřbrankový náskok vrátil hostům Mikulík. Nejlepší tým loňské sezony nenašel recept na pozorně bránícího soupeře ani v 61 sekundové dvojnásobné přesilovce. Ve standardní početní výhodě uspěl Balaštík. I přesto Berani v prvním zápase vyšli bodově naprázdno.

1. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 45. Ondráček, 58. Balaštík (Köhler, Marušák) - 5. D. Výborný (Robar), 19. R. Čermák (M. Láta, Trška), 35. Pabiška (D. Výborný), 40. M. Látal (Musil), 47. Mikulík (Klimenta, Broš). Rozhodčí: Pešina, Horák - Bryška, Skopal. Vyloučení: 7:10, navíc Pacovský (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4225.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Matějíček, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Ondráček, Roman Vlach, F. Čech - Okál, Fořt, Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Rittich - Kučný, Stříteský, M. Hruška, Robar, Trška, Žabka, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Pacovský - Lenc, Musil, Hyka - Bárta, Vrbata, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: