Hlavní obsah

Hradec - Jihlava 0:3Výborný Harba sestřelil svůj Hradec, Jihlavě zařídil první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Harba 0 : 1
83. Harba 0 : 2
89. Kukol 0 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Jihlava zlomila mizérii, připsala si první výhru na podzim. Triumf v Hradci Králové 3:0 jí dvěma trefami zajistil útočník Haris Harba, bývalý hráč Votroků, třetí gól přidal v závěru Vladimír Kukol. Díky tomu Vysočina opustila poslední příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jihlavy Haris Harba oslavuje svůj gól.

Článek

Přitom daleko lépe začal Hradec. Měl herně navrch, předváděl rychlé akce. V 3. minutě mohl jít do vedení, když Matěj Kotiš vymyslel parádní kolmici na Pavla Dvořáka, který postupoval sám na branku. Na záda se mu však „pověsil" obránce Petr Tlustý, domácí útočník zaváhal a ztratil kontrolu nad míčem, jež se dokutálel ke gólmanovi Janu Hanušovi.

Agilní byl především pravý záložník David Štípek, který každou chvíli unikl po křídle a servíroval přihrávky vzduchem či po zemi. Hosté se dlouhé minuty nebyli schopni dostat ani k velkému vápnu Hradce. Od 20. minuty, kdy slabě pálil jihlavský Haris Harba ale jak když utne, karta se obrátila. Východočeši vypadli z role, do konce poločasu si nebyli schopní přihrát.

Vysočina převzala iniciativu, párkrát se zastřelovala, v 31. minutě už udeřila naplno. Po centru zprava se trefil zblízka bývalý „hradečák" Harba. Srbský útočník, který v dresu Votroků odehrál sezónu 2012/2013 a loni v létě přestoupil do Jihlavy, ukončil čekání Vysočiny na gól, jež trvalo 244 minuty.

Po přestávce mohl nejprve zvýšit kapitán Lukáš Vaculík, jehož obstřel z levé strany jen těsně minul branku, poté i Harba, který se hezky uvolnil na hranici šestnáctky a nebezpečně vystřelil. Vzápětí se Hradečtí vzepjali k rychlému kontru, na jehož konci spálil velkou šanci střádající Hynek Prokeš. Než zkrotil balon a vystřelit, byl u něj brankář Hanuš, neměl šanci jej propálit.

Definitivně do kolen mohl Votroky srazit Tomáš Kučera, kterému přichystal míč jako na podnosu Harba. Z pěti kroků zbrkle vystřelil vedle, přitom se gólmana Tomáše Koubka klidně mohl zeptat, kam to chce. Tolik času měl. Nakonec to hosty nemuselo mrzet, neboť sedm minut před koncem se po brejku podruhé prosadil Harba a v samém závěru se prosadil hlavou Kukol.

7. kolo první fotbalové ligy:
Hradec Králové - Vysočina Jihlava 0:3 (0:1)
Branky: 31. a 83. Harba, 88. Kukol. Rozhodčí: Proske - Kotík, Hájek. ŽK: Holeš, Mareš, Křižko - Kučera, Vaculík. Diváků: 3031.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek (45. Malinský), A. Čermák, Halilovič (71. Šultes) - P. Dvořák. Trenér: Prokopec.
Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera (90. Šourek), Jánoš - Kovář (76. Kukol), Jungr (87. Irobiso), Vaculík - Harba. Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: