Hlavní obsah

Sparta - Hradec 3:1Votroky nakonec Sparta přehrála, takže se Plzně s jednobodovou ztrátou dál drží

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Malinský 0 : 1
20. Lafata 1 : 1
48. Lafata 2 : 1
55. Hušbauer 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Začátek se jim vůbec nepovedl, ale již na začátku druhého poločasu byli na koni a roli jasného favorita naplnili. Fotbalisté Sparty v utkání 8. ligového kola otočili skóre a porazili nováčka z Hradce Králové 3:1. Dvěma góly je na vítěznou cestu nasměroval kapitán David Lafata. Obhájce titulu je tak v tabulce druhý bod za vedoucí Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata oslavuje svůj druhý gól během utkání 8. kola Synot ligy proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Hned čtyři změny proti čtvrtečnímu duelu v Neapoli udělal letenský kouč Lavička v základní sestavě. Zatímco jen mezi náhradníky usedli Matějovský, Dočkal, Kováč a Mareček, na hřiště vyběhl uzdravený stoper Holek a také Konaté, Vácha a Vacek.

Úvod byl pro favorita šokující. Zápas ještě ani pořádně nezačal, a už prohrával. Shejbal dostal prostor k pohodové přihrávce, Malinský se odpoutal od Kadeřábka a zblízka snadno skóroval. Ani další zápis do statistiky utkání se domácím nepovedl. Hušbauer si pádem ve vápně říkal o penaltu, ale místo toho vyfasoval žlutou kartu. A když Costa odvracel další nebezpečí, ostře sestřelil spoluhráče Krejčího...

Byl to zkrátka ze strany Sparty mizerný začátek. Její hra byla kostrbatá a dlouho neúčelná. Jenže z první šance také hned skórovala. Krejčí odcentroval, Konaté s notným štěstím míč na malém vápně ztlumil a kanonýr Lafata znovu ukázal, že tady je jeho území.

Až poté sparťané soupeře zatlačili. Vackova tutovka gólem neskončila, stoper Brabec trefil po rohu tyč. V 35. minutě se potvrdilo, že král střelců minulé sezóny není zdaleka v optimální pohodě. Krejčí znovu přesně odcentroval, jenže Hušbauer v ideální pozici míč vůbec netrefil. To Vácha vypálil nebezpečně, ale brankář Koubek vyrazil míč na roh.

Hned v nástupu do druhé půle mohla být Sparta klidnější, jenže po Kadeřábkově centru nedokázali míč do branky dopravit Krejčí ani Lafata. Letenský kapitán se ovšem popravil hned vzápětí. Hušbauer ze složité pozice odcentroval a Lafata hlavou přeloboval brankáře. A deset minut po pauze už favorit vedl o dva góly. Hušbauer si přece jen vzpomněl na své kanonýrské období a pohotovou střelou propálil gólmana.

Koubek svůj tým v závěru podržel při několika dalších šancích, třeba Krejčího hlavičce po Kadeřábkově centru nebo Hušbauerově bombě.

8. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FC Hradec Králové 3:1 (1:1)
Branky: 20. a 48. Lafata, 55. Hušbauer - 6. Malinský. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Pilný. ŽK: Hušbauer, Kadeřábek - P. Mareš, Rolko, Chleboun. Diváci: 6815.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Vácha, Vacek (63. Dočkal) - Konaté, Hušbauer (78. Mareček), Krejčí (83. Breznaník) - Lafata. Trenér: Lavička.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Štípek, Križko, Shejbal (63. P. Dvořák), Kotiš (72. P. Černý), Malinský - Halilovič (83. Hable). Trenér: Prokopec.

Reklama

Související témata: