Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 3:1Hokejisté Pardubic zdolali díky dvěma trefám Radila Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Čáslava 1 : 0
21. Cibák 1 : 1
57. Radil 2 : 1
60. Radil 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zdolali v 5. kole extraligy Olomouc 3:1 a i podruhé v sezoně doma naplno bodovali. O vítězství rozhodl dvěma góly útočník Lukáš Radil, který v 57. minutě vstřelil vítěznou branku a 15 vteřin před koncem při power play nováčka ještě potvrdil výsledek.

Článek

Zápas byl pikantní pro pardubického brankáře Halásze, který dostal poprvé šanci v extraligovém střetnutí a hned proti svým bývalým spoluhráčům. Dlouho ale moc práce neměl. Olomoučtí sice v čase 0:40 vstřelili branku, ale ta nemohla být kvůli posunuté konstrukci uznána. Pak hosté jako by podléhali respektu ze zkušenějšího soupeře.

Pardubice se dostaly rychle na koně i díky přesilovým hrám, ale v těch dlouho nedokázaly nic vymyslet. Kolář v dobré šanci netrefil odkrytou část branky, Ščotka zase neměl dost prostoru k zakončení na brankovišti. Ujala se až nenápadná střela kapitána Čáslavy, která při přesilové hře zaplula do branky, aniž by ji Vošvrda zaregistroval.

Hanáci dobře rozjeli i druhou část a tentokrát se už radovali z platné branky. Rác od zadního mantinelu vyzval ke gólu Cibáka. Touto trefou vzal za své nejen náskok, ale i převaha domácího týmu. Naopak to byli Olomoučtí, kteří mohli přidat další gól při třech početních převahách. Diviš ani Patera však nedokázali z brankoviště nasměrovat kotouč do sítě. Trestat zaváhání soupeře mohl v oslabení Sýkora, ale o pár centimetrů minul.

Urputný duel nabízel ve třetí části jen minimum šancí, což nezměnily ani přesilové hry na obou stranách. Prodloužení se zdálo nevyhnutelné. V 57. minutě ale pláchl olomouckým hráčům Tybor a jeho akci dotáhl k vedoucí brance Radil. Tentýž hráč pak ještě přidal pojistku při olomoucké hře bez brankáře.

5. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Olomouc 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Čáslava (M. Špaček), 57. Radil (Tybor, Nahodil), 60. Radil (Čáslava) - 21. Cibák (Rác). Rozhodčí: Hradil, Šír - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 7624.
Pardubice: Halász - Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Kaut, Cetkovský, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Olomouc: Vošvrda - Staněk, Houdek, Vyrůbalík, Bartoň, Rašner, Majeský, Škůrek - Hrňa, Patera, Diviš - Rác, Marosz, Cibák - Pekr, Matai, Laš - Jergl, Zuzin, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: