Hlavní obsah

VIDEO: Rosický a spol. byli míle od ideálního tempa, píší v Anglii a řeší penaltový zákrok

Smolný zápas má za sebou český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Konečně se dočkal základní sestavy Arsenalu, ale šance, jak na sebe upozornit Arséna Wengera, se nechopil příliš vydařeně. Po jeho zákroku v pokutovém území totiž Southampton ve 3. kole Ligového poháru kopal pokutový kop, po němž soupeř Kanonýrů zápas otočil.

Arsenal nestačil na Southampton

 
Článek

Wenger poslal do zápasu více hráčů, jimž v Premier League nedává mnoho příležitostí, aby v ne tak prestižním Ligovém poháru nějaké posbírali. Například z obranné čtyřky Bellerin, Chambers, Hayden, Coquelin hrál ve vítězném ligovém utkání (3:0 s Aston Villou) jen posledně jmenovaný. „Mertesacker prohlásil, že se cítí fit, ale že je to pořád trochu na hraně. A Gibbs měl menší potíže s třísly a hrát nemohl. Takže jsme neměli moc možností," citoval Telegraph Wengera.

Do středu pole vyslal kromě navrátilce Diabyho také poprvé v sezóně Rosického. Ten ale po dvaceti minutách vlétl do vlastního pokutového území a zfauloval Maneho. „Tomáš Rosický, při absenci Mikela Artety kapitán, daroval soupeři penaltu, když skočil pod nohy debutantovi Southamptonu Sadiovi Manemu. Penalta, bez diskuzí," píše Daily Mail.

Telegraph si však není v této otázce tak jistý. „Určitě tam kontakt byl, i když Mane rozhodně nepotřeboval dvakrát pobízet, aby si Rosického nohu našel a upadl na zem. Sudí Keith Stroud byl přesvědčen, že Rosický do souboje vlétl příliš zhurta a za toto počínání udělil trest v podobě penalty," popsal situaci, po níž Tadič vyrovnal na 1:1.

Děti Kanonýrů nesebraly odvahu

Britská média se ale shodují, že i v dalším průběhu zápasu byli hosté lepším týmem a postup si zasloužili. „Záložníky Arsenalu dokázal uprostřed hřiště utlumit Schneiderlin. Rosický, Jack Wilshere a Abou Diaby, vracející se po dlouhém zranění, byli míle od ideálního tempa. Míle daleko," popisoval trápení záložníků Daily Mail.

„Arsenal měl na hřišti dost zkušených hráčů, na trávníku běhali Podolski, Sánchez, Wilshere či Rosický, kteří měli pomoci mladíkům. Bohužel tyto děti, které chtěly udělat dobrý dojem, nesebraly dost odvahy a štěstí jim navíc nepřálo," popisuje britský deník.

Southampton si postup zasloužil i podle slov kouče Arsenalu: „Udělali jsme dvě zbytečné chyby u dvou gólů. Chybělo nám v zádech trochu víc zkušeností, ale hlavní důvod naší porážky je rozhodně kvalita a super výkon našeho soupeře."

Pískli byste penaltu po zákroku Tomáše Rosického na Sadia Maného?
Ano
78,9 %
Ne
21,1 %
Celkem hlasovalo 5240 čtenářů.

Reklama