Hlavní obsah

Třinecký útočník Matuš má po faulu Jeřábka těžký otřes mozku

Třinec

Třinecký hokejista Radim Matuš nedohrál dnešní extraligové utkání s Plzní pro těžký otřes mozku. Dvacetiletého útočníka museli převézt do nemocnice poté, co ho už ve čtvrté minutě narazil plzeňský obránce Jakub Jeřábek zezadu na hrazení.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radim Matuš z Třince zůstal ležet na zemi po faulu Jakuba Jeřábka z Plzně (vlevo).

Článek

Matuš byl po Jeřábkově zákroku, který rozhodčí ocenili trestem na dvě plus deset minut, silně otřesený. Na cestě z ledu i do kabiny ho museli přidržovat spoluhráči i členové realizačního týmu. "Byl těžce otřesený. Museli jsme ho hned převézt do nemocnice, kde lékaři zjistili těžký otřes mozku," řekl ČTK mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Podle něj se doba rekonvalescence dá zatím stěží odhadovat. "U těchto zranění to bývá hodně individuální, určitě minimálně týden až dva si nezahraje," řekl Želazko.

Plzeňský asistent Milan Razým se za Jeřábkův zákrok dodatečně omlouval. "Bavil jsem se o tom s ním v kabině a z jeho strany v tom rozhodně nebyl úmysl. Bohužel domácí hráč byl v danou chvíli natočený čelem k mantinelu. Věříme, že se Matuš rychle uzdraví a nebude to nic vážného," řekl Razým.

Druhý kouč Ocelářů Václav Varaďa nevinil Jeřábka z úmyslu. "Bylo to nešťastné, akorát se mi zdálo, že plzeňský hráč u toho zákroku povyskočil. Dnes tam ale bylo na obou stranách hodně podobných zákroků," řekl Varaďa.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec