Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 3:1Mladá Boleslav poprvé bodovala doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mikulík 1 : 0
31. Pabiška 2 : 0
38. Lenc 3 : 0
52. Kverka 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi se v pátečním utkání 6. kola Tipsport extraligy dočkali prvních bodů před svými diváky od návratu mezi elitu. A Středočeši brali hned všechny tři, když porazili Karlovy Vary 3:1. O tříbrankové vedení domácích se postarali Milan Mikulík, Lukáš Pabiška a Radan Lenc, za hosty korigoval Jaromír Kverka mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví vítězství (ilustrační foto).

Článek

Duel byl od samého začátku spíše urputnou bitvou než pohlednou hrou pro hokejové labužníky. O trošku navrch co do počtu šancí a střel mezi tyče v ní měli domácí, ale ti se museli jako první bránit po přestupku proti pravidlům ve čtyřech, když fauloval Milan Hruška.

Bruslařský klub však zvládl oslabení skvěle. Kromě dobře pracující defenzivy v něm našlápl trochu nenápadně Mikulík, navedl si kotouč mezi kruhy a přestože s ním jeli dva hráči soupeře, dokázal bekhendem překonat gólmana Habala.

Ve 14. minutě se dostal za hostující obranu Klimenta, zkusil na Habala vyzrát zakončením mezi betony, strážce brankoviště Energie je však k sobě sklapl včas. Ještě před první přestávkou mohl zvýšit Hyka, jenž se jako první dostal k volně ležícímu puku před Habalem, ale nedokázal ho pak dostat za gólmanova záda.

Kverka zmírnil porážku

Před polovinou zápasu měli Karlovarští velkou příležitost k vyrovnání, když se před nimi otevřela možnost hrát dlouhých 113 vteřin v pěti proti třem. Naložili s ní ovšem katastrofálně a Bruslařský klub je za to také potrestal. Fauly Kverky už po osmi vteřinách a poté i Davida Hrušky vyrovnaly poměr sil na ledě a právě oněch osm sekund poté stačilo při hře pět na tři domácím k tomu, aby Pabiškou přidali druhou trefu.

Na začátku 38. minuty navíc zakončil vcelku nenápadný výpad výstavní ranou zápěstím pod horní tyčku Lenc a rozjásal fanoušky svého celku potřetí. I před druhou pauzou měl obrovskou šanci Hyka, když si nabruslil na dlouhý pas mezi karlovarské zadáky, ale ani tentokrát nedokázal překonat Habala.

Agilní Hyka poté spálil i další šance, ale domácí už se především soustředili na udržení více než slibného náskoku. Z něho sice ukrojil v 52. minutě zblízka doklepávající Kverka, ale drama se nekonalo.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Mikulík (Trška), 31. Pabiška (D. Výborný, Kučný), 38. Lenc (Vidmar) - 52. Kverka ml. (Vachovec, J. Tomeček). Rozhodčí: Hodek, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3760.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Trška, M. Hruška, Kučný, Vidmar, Robar, R. Čermák - Mikulík, Broš, Klimenta - Hyka, D. Výborný, Pabiška - M. Látal, Musil, Lenc - D. Květoň, Vrbata, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Štals - Gorčík, R. Hruška, Heizer. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama

Související témata: