Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 1:3Mistrovský Zlín podlehl Pardubicím a zůstává nadále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kaut 0 : 1
21. Köhler 1 : 1
22. Nahodil 1 : 2
45. Radil 1 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté mistrovského Zlína podlehli v 6. kole Tipsport extraligy doma Pardubicím 1:3 a zůstávají i po pátém vystoupení v sezóně bez bodu poslední. Na trefu Tomáše Kauta z úvodní třetiny sice odpověděl po 26 vteřinách druhé části Bedřich Köhler, ale vzápětí vrátil Východočechům vedení Lukáš Nahodila a výsledek potvrdil v 45. minutě Lukáš Radil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Michael Špaček z Pardubic (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Libora Kašíka.

Článek
Fotogalerie

V dresu Pardubic se poprvé představila nová posila, obránce Tomáš Mojžíš. Začátek střetnutí vzaly do svých rukou hosté a hned si vytvořili tlak, zlínského Kašíka však překonat nedokázali. Na druhé straně pálil obránce Žižka. Z vedení se ale radovali Východočeši. V 17. minutě Kaut vyhrál vhazování a střelou nad rameno překonal Kašíka.

Úvod druhé třetiny patřil Beranům a po 36 vteřinách se v závaru v brankovišti nejlépe zorientoval Köhler. Avšak radost žlutomodrých trvala jen minutu. Pardubický Nahodil se dostal až před Kašíka a forhendovou kličkou vrátil Pardubicím vedení.

Radil pojistil výhru Pardubic

Vyrovnání mohlo přijít vzápětí při početní výhodě domácích, ale ti neuspěli. Na druhé straně musel Kašík zasahovat proti nebezpečné střele Cetkovského. Největší příležitost měli domácí při 71 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem, v které Veselý trefil tyč. Zanedlouho tyč zvonila i na druhé straně po střeleckém pokusu Sýkory.

Do závěrečného dějství Zlínští vstoupili vlažně a soupeř toho využil. V početní výhodě vystřelil Benák a jeho střelu tečoval Radil do sítě. Místo pokusů o snížení se ale domácí museli bránit nadále. Nejprve po Řezníčkově vyloučení Řezníčka a pak při Valentově trestu.

V přesilovce nebezpečně střílel Tybor, orazítkoval však jen tyč Kašíkovy brány. Tlak si domácí vytvořili až v přesilovce, kdy pykala posila hostů Mojžíš. V závěru se domácí pokusili o hru v šesti, ale po vyloučení Okála bylo rozhodnuto.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Köhler (Marušák, Leška) - 17. Kaut, 22. Nahodil (Tybor), 45. Radil (Benák). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 4000.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Valenta, Žižka, Tesařík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, Čajánek - Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Popelka, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Mojžíš, Gregorc, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, J. Starý - Kaut, Cetkovský, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.
Dočká se Zlín prvního vítězství v nedělním utkání 7. kola Tipsport extraligy na ledě Litvínova?
Ano
35 %
Ne
65 %
Celkem hlasovalo 1542 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice