Hlavní obsah

Brno - Sparta 1:8Brno utrpělo se Spartou debakl, Klimek vstřelil čtyři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hlinka 0 : 1
9. Cingel 0 : 2
11. Klimek 0 : 3
16. Čermák 1 : 3
21. Klimek 1 : 4
25. Přibyl 1 : 5
37. Rolinek 1 : 6
55. Klimek 1 : 7
60. Klimek 1 : 8
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno podlehli v 6. kole Tipsport extraligy na domácím ledě pražské Spartě 1:8 a po porážce v Litvínově 1:6 tak úřadující vicemistr utrpěl další debakl. Souboj týmů, které na sebe narazily v minulé sezóně v semifinále, ozdobil pěti body za čtyři branky a jednu asistenci Lukáš Klimek. Pět přihrávek zaznamenal obránce Adam Polášek. V dresu Komety se neprosadil kanonýr Petr Ton, který minulých 11 sezón strávil ve Spartě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Daniel Přibyl (vpravo) se raduje z gólu se svým spoluhráčem Lukášem Cingelem.

Článek

Trenér Brňanů Kýhos po vysoké prohře v minulém kole v Litvínově přeskupil útočné řady a v brance dal příležitost Faltrovi. Tah mu ale nevyšel, jeho svěřenci se herně trápili. Jen s obtížemi přecházeli přes střední pásmo a do střeleckého prostoru se také nedostávali. Sparta k pozorné defenzívě přidala rychlé protiútoky, častěji zakončovala a napadáním hned po ztrátě kotouče hodně komplikovala protivníkovi zakládání útočných akcí.

Agresivní hokej vynesl Spartě po jedenácti minutách tříbrankový náskok. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre Hlinka, druhý gól přidal po pouhých šesti sekundách přesilovky Cingel a nejistého brankáře Faltra vyhnal z branky po třetím gólu Klimek. Trápící se Kometu na chvíli povzbudila v 16. minutě branka Čermáka při přesilovce.

Sparta i ve druhé třetině svého soupeře přehrávala ve všech směrech a nenechala se Kometu nadechnout k případnému zvratu. Hned v úvodu druhé třetiny přidal čtvrtou branku Klimek. Ani brankář Čiliak, kterému spoluhráči při bránění příliš nepomohli, rozjetou Spartu zastavil. Nestačil na střely Přibyla, Klimka a Rolinka.

I když Brňané bojovali, jejich kombinační souhra vázla na finální přihrávce a brankáře Novotného příliš neohrozili. Většinou se uchylovali pouze k nahazování kotoučů do třetiny soupeře, kde ale Sparta měla v osobních soubojích převahu.

I když se Brňané v poslední třetině herně zlepšili, střelecky se ale neprosadili a naopak zbytečnými fauly nabídli Spartě v přesilovkách přidat další dva góly, které zaznamenal Klimek.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 1:8 (1:3, 0:3, 0:2).
Branky a nahrávky: 16. L. Čermák (Kuboš, Kempný) - 4. J. Hlinka (Klimek), 9. Cingel (Přibyl, Polášek), 11. Klimek (J. Hlinka, Polášek), 21. Klimek (Kumstát, Polášek), 25. Přibyl (Forman, Polášek), 37. Rolinek, 55. Klimek (J. Hlinka, Réway), 60. Klimek (Réway, Polášek). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:3. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Falter (11. Čiliak) - Ptáček, Kováčik, Kempný, Kuboš, König, Hanzlík - Ton, V. Němec, J. Hruška - T. Svoboda, H. Zohorna, J. Káňa II - J. Svoboda, L. Čermák, Ostřížek - P. Mrázek, Raška, Vondráček. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Sparta: F. Novotný - K. Pilař, Barinka, Polášek, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Přibyl, Cingel - Forman, Volek, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: