Hlavní obsah

Ton nerad ušetřil za svačinku. Chtěl skalp Sparty, po nejtěžším domácím debaklu Komety ale cítil silné zklamání

Brno

Ušetřil za svačinku, kterou slíbil v brněnské kabině za vítězství. Rád ale vůbec nebyl. Takhle si první zápas proti Spartě, kde prožil 11 sezón, útočník Petr Ton rozhodně nepředstavoval. Hokejisté Komety utrpěli debakl 1:8, nejtěžší domácí porážku za posledních pět let.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brněnský útočník Petr Ton byl po vysoké porářce se Spartou hodně zklamaný.

Článek

„Každý hráč má proti bývalému týmu zvýšenou motivaci, o to silnější zklamání teď cítím. Bohužel od začátku jsme byli všude o krok pozdě a udělali spoustu chyb. Rychle jsme inkasovali tři góly a už se to s námi vezlo," mrzelo 40letého útočníka.

Alarmující podle něj je, že v posledních dvou zápasech dostal brněnský celek čtrnáct branek. „Musíme si pořádně srovnat hru vzadu. Jenže dobrou vizitkou nejsou ani pouhé dva vstřelené góly za 120 minut, prostě je co zlepšovat," říká.

Ton: Nepovedlo se nám vůbec nic

Ton měl vůbec divný pocit. „Poslední dny se všude mluvilo o tom, že Ton nastoupí proti Spartě, až mě to přišlo neuctivé vůči všem spoluhráčům. Nakonec se nám v tom zápase nepovedlo ale vůbec nic, zaostali jsme hlavně pohybem," litoval.

„Puky nám uskakovaly, Sparta hrála nesmírně lehce, a jak rostlo skóre, tak si víc a víc věřila. Zato z naší strany to byla už křeč," uvažoval Ton a odtušil, že příští souboj se Spartou pro něj bude ještě těžší. „Až pojedeme do Prahy, tam to bude pro mě teprve asi nápor na emoce."

Nečekaným hrdinou zápasu se stal sparťanský forvard Lukáš Klimek, který dal v Brně polovinu z osmi gólů hostů. „Hattricky jsem měl na kontě v extralize už dva, čtyři trefy ale ještě nikdy. Vůbec bych netušil, že se mi to povede zrovna v tak prestižním souboji s Kometou," přiznal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články