Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 0:3Příbram pod trenérem Tobiášem vyhrála i v Českých Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hnaníček 0 : 1
59. Sus 0 : 2
69. Řezníček 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami i ve druhém zápase pod novým trenérem Pavlem Tobiášem zabodovali naplno. Po vítězství v Jihlavě dnes jednoznačně vyhráli v duelu 9. kola Synot ligy v Českých Budějovicích 3:0, když jejich góly dávali Hnaníček, Sus a Řezníček. Jihočeši čekají na vítězství v lize už pět kol a v tabulce klesli o skóre za svého soupeře.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Obránci Příbrami Tomáš Hájovský a Tomáš Zápotočný a útočník Jakub Řezníček (vpředu zleva) se radují z gólu.

Článek

České Budějovice začaly velmi vlažně a za celý první poločas nedokázaly ohrozit branku Příbrami. Ani hosté nepředváděli fotbalový festival, ale na rozdíl od soupeře se dostávali do šancí a hned z první příležitosti dokázali skórovat.

Jihočeši ve 26. minutě nejprve ubránili roh Příbrami, ale Linhart jen pár metrů za pokutovým územím přišel o míč a hosté jej ihned poslali zpátky před branku Křížka. Herzán na centr nedosáhl a tak míč propadl k volnému Hnaníčkovi. Ten měl dost času na přípravu střely a ranou ke vzdálenější tyči překonal českobudějovického brankáře.

Pokud diváci čekali, že inkasovaný gól Dynamo probere, mýlili se. České Budějovice i nadále pokračovaly v ospalém tempu bez herních nápadů a Příbram je za to do přestávky málem potrestala ještě jednou. Po rychlém útoku přihrál Pilík míč volnému Fillovi, jenž však na moment zaváhal se zakončením a domácí hráči dokázali jeho pokus zablokovat.

Sus poslal míč do odkryté brány

Do druhé části se Dynamo pustilo s větším elánem a dostalo se i do dobré příležitosti. Jenže Linhart po Herzánově přihrávce mířil nad břevno. Ovšem nebezpečnějším týmem zůstávala Příbram. Fillo v dobré příležitosti přestřelil a Zemanovu ránu vyrazil na roh Křížek.

Třetí příležitost ve druhém poločase už hosté využili. Kramešovu střelu Křížek v 59. minutě vyrazil před sebe, českobudějovický gólman pohotově reagoval i na Řezníčkovu dorážku, ale volný Sus už míč pohodlně poslal do branky. Jihočechy pak definitivně potopil jejich bývalý hráč Řezníček. Zemanovu ránu Křížek vyrazil, ale příbramský útočník byl u míče první a snadno přidal třetí gól.

Českým Budějovicím tak hrubě nevyšla odveta za zápas v předminulé sezoně, který prohrály z kontroverzní penalty 0:1 a následně komise rozhodčích vyřadila sudího Drábka z profesionálních soutěží. Naopak nový příbramský kouč Tobiáš se mohl radovat z výhry proti svému bývalému klubu.

9. kolo fotbalové Synot ligy:
Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 0:3 (0:1)
Branky: 26. Hnaníček, 58. Sus, 68. Řezníček. Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný. ŽK: Kalod, Herzán - Hnaníček. Diváci: 2854.
České Budějovice: Křížek - Klesa, P. Novák, Lengyel, Machovec - Koreš (54. Hanzlík), Benát, Herzán, Hora - Linhart (62. Funda), Kalod. Trenér: Urban.
Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Hájovský, Neves - Krameš, Hnaníček, Fillo (86. T. Krbeček), Pilík (90. Tarczal), Zeman (79. Jiří Mareš) - Řezníček. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: