Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:1Sparta potřetí za sebou naplno bodovala. Doma zdolala OIomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Majeský 0 : 1
35. Kumstát 1 : 1
38. Rolinek 2 : 1
53. Kumstát 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zdolali v 7. kole Tipsport extraligy Olomouc 3:1 a po předchozích třech porážkách už potřetí za sebou naplno bodovali. Nováček sice vedl po trefě Ivana Majeského, ale po dvou gólech Petra Kumstáta a jedné brance Tomáše Rolinka vyšel i ve čtvrtém utkání venku naprázdno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Jaroslav Hlinka (uprostřed) se snaží překonat olomouckého brankáře Jiřího Trvaje.

Článek
Fotogalerie

Do první šance se dostal ve třetí minutě hostující Jergl, ale nezamířil přesně. Na druhé straně prověřil bekhendem Trvaje Hlinka. Sparta pak nevyužila přesilovku při vyloučení kapitána Patery, zato hosté ve své početní výhodě ve 14. minutě udeřili. Při Pilařově trestu prostřelil Novotného z pravého kruhu Majeský. Olomouc pak ještě znovu prověřila sparťanského gólmana, za domácí se snažili vyrovnat Cingel a Rolinek.

Druhé dějství nabídlo řadu šancí, které se střídaly na obou stranách. Zvýšil náskok hostů mohli Marosz a Ondrušek, za Pražany nepřekonali Trvaje Hlinka a Cingel. Ve 26. minutě se vyznamenal zase Novotný, na něhož nevyzráli Maroš a Laš, který vzápětí v další příležitosti ještě z dobré pozice minul.

Kumstát režíroval obrat

Pak už měli více možností Pražané. Trvaj vyrazil lapačkou pokus Buchteleho a vyrazil i další jeho pokus při dalším střídání. Neuspěli ani Kumstát s Rolinkem. Oba si ale pak spravili chuť. Kumstát vyrovnal v 35. minutě z dorážky po Pilařově střele při vyloučení Jaroměřského na dvě plus dvě minuty. V 38. minutě otočil stav Rolinek, který z levé strany naznačil stranu a po objetí branky zasunul puk za bezmocného Trvaje.

V závěrečném dějství měla Sparta převahu, ale nedařilo se jí pojistit náskok. Trvaje nepřekonali Kumstát ani Réway, ve 46. minutě vytěsnil Trvaj Klimkovu dorážku na horní tyč. Potom při signalizované výhodě nebezpečně pálil Polášek a Olomouc odolala následně i ve dvou oslabeních.

V 53. minutě už se Pražané dočkali, když Pech nabil zpoza Kumstátovi, který si připsal druhou trefu v utkání a zároveň v sezoně. Sparta se pak ubránila při Réwayově trestu. Při něm inkasoval Pech tvrdý zákrok od Diviše, po kterém se ale nevylučovalo. Pech se vrátil do hry a při Jerglově vyloučení mohl ještě zvýšit skóre.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Kumstát (K. Pilař), 38. Rolinek (Kumstát, Piskáček), 53. Kumstát (Pech) - 14. Majeský (Rác). Rozhodčí: Souček, Šindler - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 4286.
Sparta: F. Novotný - K. Pilař, Barinka, Polášek, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Přibyl, Cingel - Forman, Volek, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.
Olomouc: Trvaj - Houdek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Ondrušek, Majeský, Rašner, Škůrek - Hrňa, Patera, Diviš - Rác, Marosz, Cibák - Pekr, Matai, Laš - Jergl, Buc, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Naváže Sparta v pátečním utkání 8. kola Tipsport extraligy na sérii výher a získá tři body i na ledě Zlína?
Ano
77,9 %
Ne
22,1 %
Celkem hlasovalo 867 čtenářů.

Reklama

Související témata: