Hlavní obsah

Pardubice - Brno 3:2 SNPardubice potřetí za sebou vyhrály, v nájezdech porazily Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Starý 1 : 0
20. Ton 1 : 1
31. König 1 : 2
41. Tybor 2 : 2
65. Tybor (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubice porazili v 7. kole Tipsport extraligy Kometu Brno 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru v řadě. Všechny čtyři branky v základní hrací době padly v přesilových hrách. Vyrovnaný duel rozhodl Radoslav Tybor, který se prosadil i ve hře. Kometa tak prohrála potřetí za sebou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vojtěch Němec z Brna (Vlevo) v tvrdém souboji s Tomášem Mojžíšem z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Brno po dvou vysokých porážkách začalo v Pardubicích hodně opatrně. Už v prvním střídání měl přesto velkou šanci Sýkora, ale Čiliak s ním stačil bruslit do strany. Kometa se ze sevření dostala až v osmé minutě díky šanci Němce, který při krátkém nájezdu přestřelil. S dalšími střídáními už se začalo rozložení sil vyrovnávat.

I tak to byly Pardubice, které se v 18. minutě dostaly do vedení. Vůbec první přesilovou hru zápasu využil dorážkou Starý. Stejnou výhodu ale krátce poté dostala i Kometa a také ji využila. Čtyři vteřiny před sirénou se z vrcholu kruhu trefil přesně do horního rohu branky Ton.

König poslal hosty do vedení

Vyrovnávací gól Brno výrazně povzbudil a od druhé části bylo aktivnější než soupeř. Nicméně vše podstatné se na obou stranách odehrávalo výhradně v přesilových hrách, jinak si oba týmy dobře hlídaly nebezpečné prostory. Při hře proti čtyřem se také Kometa dostala do vedení. Obránce König si sjel až k brance a přesně usměrnil prudký Ptáčkův pas.

I Pardubice se dočkaly druhé využité přesilovky. Ve 41. minutě se Tybor před brankou neukvapil, položil si Čiliaka a pak snadno zavěsil. Od té chvíle přebrali režii opět Východočeši. Další obrat měl na hokejce Sýkora, ovšem v jasné šanci ho parádně vychytal Čiliak. I nadále se hrál pohledný hokej, kterému kralovali oba brankáři. Prodloužení mohl odmítnout v poslední minutě Ostřížek, ale z otočky těsně minul.

V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu. Kristan musel vyřešit několik nepřehledných situací před svou brankou, Čiliak se zaskvěl při individuální akci Špačka. Že zápas budou muset rozhodnout nájezdy, nezměnil ani faul Čermáka a krátká přesilovka domácích. Rozhodující nájezd zaznamenal hned v první sérii Tybor.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 3:2 po sam. náj. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Starý (Kolář, M. Špaček), 41. Tybor (Nahodil, Radil), rozhodující nájezd Tybor - 20. P. Ton (J. Hruška, Ostřížek), 31. König (Ptáček). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Frodl, Lučan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. Diváci: 8673.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Mojžíš, Gregorc, Kočí - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, J. Starý - Voženílek, Kaut, Cetkovský. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Brno: Čiliak - Hanzlík, Kuboš, König, Dlapa, Malec, Ptáček - P. Ton, Ostřížek, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - J. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - P. Mrázek, Raška, Vondráček. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: