Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 4:2Slavia v závěru rozhodla o výhře nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Šedivý 0 : 1
34. Poletín 1 : 1
36. Poletín 2 : 1
44. Svačina 2 : 2
60. Štich 3 : 2
60. Bednář 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie porazili v dohrávce 6. kola extraligy Vítkovice 4:2. Pražané zabrali po dvou duelech bez bodového zisku, přestože inkasovali jako první. Dvěma góly se na otočení vývoje podílel útočník Michal Poletín. Rozhodující trefu zařídil v čase 59:14 obránce David Štich, výsledek dovršil Jaroslav Bednář, jenž si připsal čtyři kanadské body za gól a tři finální nahrávky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Slavie Michal Poletín se raduje z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Úvodní třetina před velmi skromnou návštěvou příliš oku lahodícího hokeje nenabídla. Trochu více vzruchu přinesl až atak na Tomicu ve středním pásmu v končící první desetiminutovce, po němž domácí forvard zamířil na střídačku za asistence spoluhráčů. Později se do hry zkusil ještě vrátit, ale ze zápasu nakonec odstoupil.

Zanedlouho se protáhl velmi snadno obranou Pražanů až před gólmana Furcha Káňa, v koncovce však na strážce domácího brankoviště recept nenašel. A když přišly vniveč i přesilovky na obou stranách, bylo logickým vyústěním přetrvávající bezbrankové skóre.

S ním už po 59 sekundách druhé části pohnul hostující Šedivý a 200. start v nejvyšší soutěži na den svých pětadvacetin tak oslavil gólem. Příležitosti zvýšit měli Svačina a Klok, slávisté jako kdyby na chvilku zcela vypadli z role, ale duchapřítomnost osvědčil alespoň Furch a udržel svému týmu naděje na bodový zisk.

Na začátku 26. minuty zakončoval Klhůfek těsně mimo ranou bez přípravy přečíslení dvou na jednoho, sám měl pak i další možnost, v níž ho vychytal Šindelář. Ve 34. minutě už se domácí dočkali, když po Vlasákově vyhraném buly nastřelil puk od modré čáry na branku Bednář a clonící Poletín tečoval mimo Šindelářův dosah.

Svůj záskok za Tomicu v první formaci navíc po dvou minutách a 19 vteřinách vyšperkoval vedoucí trefou, byť na ni při dorážce potřeboval dva pokusy.

Ve 43. minutě se ale proti pravidlům provinil Kolařík a v přesilovce s přispěním jednoho z domácích zadáků vyrovnal Svačina. Rozhodnout mohl Klhůfek, střelou po ledě však Šindeláře ani tentokrát nepřekvapil. Vítězný gól tak trefil až v poslední minutě Štich, do prázdné branky pak 1,2 vteřiny před koncem korunoval výhru Slavie Bednář.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 34. Poletín (Bednář), 36. Poletín (Bednář), 60. Štich (Bednář), 60. Bednář - 21. Šedivý (Klok), 44. Svačina (Roman). Rozhodčí: Horák, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2582.
Slavia Praha: Furch - Štich, Knot, Valach, Holub, Kolařík, Krejčí, Barák - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Weissmann - Tomek, Andres, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Vítkovice: Šindelář - Šenkeřík, Stehlík, Zíb, Kovář, Čerešňák, Klok, Štencel - J. Káňa I, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, E. Němec, Šedivý - Kucsera, Kolouch, Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: