Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 9:1Olomouc deklasovala Vítkovice, zářil útočník Hrňa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rác 1 : 0
5. Vandas 1 : 1
15. Hrňa 2 : 1
19. Laš 3 : 1
28. Rác 4 : 1
30. Buc 5 : 1
35. Matai 6 : 1
37. Skrbek 7 : 1
40. Hrňa 8 : 1
44. Cibák 9 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 8. extraligovém kole Vítkovice vysoko 9:1. Nováček mezi elitou vedl po druhé části, v níž stihl nastřílet pět branek, už 8:1. Útočník vítězů Erik Hrňa si připsal pět kanadských bodů za dva góly a tři finální přihrávky. Dalších pět hráčů Kohoutů si připsalo po třech bodech.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Bek Jiří Ondrušek (vlevo) a útočník Pavel Patera se radují po skončení zápasu proti Vítkovicím s olomouckým publikem.

Článek

Domácí trenéři Petr Fiala s Jiřím Dopitou měli v sestavě uzdraveného Skrbka, do sestavy se vrátil i Zuzin. Hosté přivítali zpět marody brankáře Dolejše s útočníkem Oleszem.

Kohouti začali velmi aktivně. V prvním střídání pálil těsně nad Dlouhý a v třetím už se po akci Cibáka prosadil nejproduktivnější hráč Mory Rác. Hosté našli rychle odpověď. Olezsovu teč ještě Vošvrda chytil, ale na Vandasův pokus už neměl. V 15. minutě šli Hanáci opět do vedení, Mataiovu parádní přihrávku poslal do prázdné branky Hrňa. Při vyloučení Romana už na 3:1 zvyšoval po teči Vyrůbalíkovy rány Laš.

Ve druhé části měli první šanci domácí, Skrbek po přiťuknutí Diviše těsně minul Dolejšovu branku. Ve 28. minutě už Hanáci vedli o tři branky: Skrbek našel Ráce, slovenský expres ujel hostujícím bekům a překonal Dolejše. A góly do vítkovické branky padaly dál. Skrbek opět asistoval a Buc zvýšil na 5:1.

Hosté vystřídali Dolejše Šindelářem a vzali si oddechový čas. Ve 35. minutě padla šestá olomoucká trefa - Cibákovu ránu dorazil za Šindeláře Matai. Vítkovce byly zralé na ručník. Skrbek zvyšoval ranou od modré čáry na 7:1, osmý zásah pak přidal opět Hrňa a Vítkovičtí se museli hodně těšit do kabiny.

Třetí část začala Olomouc přesilovkou, kterou hned zkraje využil Cibák. Pak Vítkovice přece jen trochu zlepšily hru a měly i šance, jenže Roman těsně minul Vošvrdovu branku. I Olomouc měla možnosti k desáté brance, ale Rác s Jerglem nemířili ve svých šancích přesně.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 9:1 (3:1, 5:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Rác (Cibák, Marosz), 15. Hrňa (Matai, Laš), 19. Laš (Hrňa, Vyrůbalík), 28. Rác (Skrbek, Hrňa), 30. Buc (Skrbek), 35. Matai (Hrňa, Cibák), 37. Skrbek (Buc), 40. Hrňa (Matai, Laš), 44. Cibák (Rác) - 5. Vandas (Šenkeřík, Stehlík). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský - Škůrek - Diviš, Patera, R. Dlouhý - Rác, Marosz, Cibák - Hrňa, Matai, Laš - Jergl, Buc, Zuzin. Trenéři: Fiala a Dopita.
Vítkovice: Dolejš (30. Šindelář) - Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, Klok, Zíb, Kovář, Pastor - Olesz, Burger, Húževka - Vandas, E. Němec, J. Káňa I - Huna, Roman, Svačina - Kucsera, Kolouch, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice