Hlavní obsah

Sparta - Liberec 1:0Dočkal z penalty rozhodl, Sparta aspoň do večera vede tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Dočkal (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Obhájce titulu nepřipustil další bodovou ztrátu. Tři dny po vydařené pohárové partii s Bernem fotbalisté Sparty v utkání 10. ligového kola doma porazili Liberec těsně 1:0 a nepropásli šanci ujmout se aspoň do večera vedení v tabulce. Letenští teď mají dva body náskok před Plzní a Jabloncem, Viktoria však má k dobru dohrávku s Teplicemi. Jediný gól zápasu vstřelil z penalty Bořek Dočkal.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva Costa Nhamoinesu, David Lafata, Lukáš Mareček, střelec Bořek Dočkal, Tiémoko Konaté, Pavel Kadeřábek ze Sparty se radují z gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Vítězná sestava se nemění, ctil trenérské pravidlo Vítězslav Lavička a na hřiště poslal stejnou základní jedenáctku, která ve čtvrtek v Evropské lize porazila Young Boys Bern 3:1.

Hned v první minutě zápasu mohl jít Liberec do vedení. Frýdek hodil dlouhý aut a reprezentant Šural z malého vápna vypálil jen těsně vedle sparťanské branky. Hráči Slovanu hodně běhali, aby co nejvíc využili soupeřovy únavy z pohárového utkání. Domácí se do šancí dostali až po úvodní čtvrthodince. Nejprve Dočkalovu prudkou střelu Kolář s námahou vyrazil a po Lafatově centru pak hlavičkující Krejčí netrefil prázdnou branku.

Jinak ovšem Liberec pokračoval v otevřené partii. Sparta přišla o zraněného Váchu, jehož musel v 31. minutě vystřídat Mareček. V další šanci domácích se zjevil Konaté, ani on však mezi tři tyče nezamířil. A když si pravý bek Kadeřábek naběhl až na hrot a na penaltovém puntíku se hotovil ke gólové střele, obránci mu míč v posledním okamžiku vypíchli.

Druhý poločas začal náporem Sparty, ale do šancí se dostával spíš Liberec. Před dobíhajícím Šuarlem musel míč odkopnout brankář Bičík, exsparťan Pavelka v nadějné pozici přestřelil. Ránu kanonýra Lafaty na druhé straně pohlídal Kolář. Favorit to tedy zkusil ze standardky, Costa však po rohu před prázdnou brankou na míč jen těsně nedosáhl.

Sparta chvílemi uzamkla soupeře před jeho šestnáctkou, ale gól nepřicházel, ani když Konaté znovu jen těsně minul branku a střídající Přikryl zahodil tutovku. Favorita tedy vysvobodila penalta, kterou rozhodčí Příhoda nařídil za ruku Pokorného. Dočkal pokutový kop jistě proměnil a obhájce titulu se tak do čela tabulky přece jen posunul.

Fotbalová Synot liga - 10. kolo:
Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 75. z penalty Dočkal. Rozhodčí: Příhoda - Mencl, Urban. ŽK: Frýdek, Šural, Fleišman (všichni Lib.). Diváci: 8475.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Matějovský (86. Kováč), Vácha (31. Mareček) - Konaté, Dočkal, L. Krejčí (70. Přikryl) - Lafata. Trenér Lavička.
Liberec: O. Kolář - Coufal, Pimpara, Karišik (69. Pokorný), Fleišman - Soungole - Frýdek, Pavelka, Ďubek (84. Silva), Mudra (80. Luckassen) - Šural. Trenér Slovák.

Reklama

Související témata: