Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 4:1Brněnská Kometa dál prohrává, neuspěla ani na ledě Karlových Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Pšurný 1 : 0
15. Kverka 2 : 0
17. Svoboda 2 : 1
44. Koblasa 3 : 1
46. Koblasa 4 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v nedělním 9. kole extraligy Brno 4:1 a připsali si čtvrtou výhru v domácím prostředí za sebou. Dvěma góly se na úspěchu Energie podílel útočník Petr Koblasa. Kometa naopak padla popáté za sebou a v tabulce ji i nadále patří předposlední místo.

Článek

Úvodní desetiminutovka se nesla v opatrném duchu. Jen kapitán hostů Čermák se dostal do šance, kterou ale bravurně lapačkou zlikvidoval Závorka. Tempo a úroveň zápasu se změnilo ve 14. minutě, kdy po Balánově vyhraném buly zajistil domácím vedení Pšurný.

O dvacet sekund později už Západočeši vedli 2:0. Kverka ve středním pásmu obral o puk Erata a z těžkého úhlu prostřelil hostujícího gólmana. Trenéři hostů na to zareagovali změnou v brankovišti a místo Faltra poslali na led Čiliaka.

O dvě minuty později hosté snížili, když svojí předchozí chybu napravil Erat. Jeho pokus Závorka sice vyrazil, ale pohotově dorážející Tomáš Svoboda vstřelil kontaktní gól.

Kometa byla poté aktivnější a ve 27. minutě měl po zmatcích v obraně Karlových Varů možnost vyrovnat osamocený Erat, Závorku ale překonat nedokázal. Gólman domácích svůj tým podržel i při následné přesilové hře soupeře a zlikvidoval pokusy Němce a Ptáčka.

Ve třetí třetině se hra Západočechů zlepšila a podařilo se jim Kometě brankově odskočit. Ve 44. minutě prokázal svůj důraz Koblasa a překonal Čiliaka. Následně nastřelil na druhé straně tyč Tomáš Svoboda, což ho mrzelo o to více, že Koblasa poté prostřelil Čiliaka podruhé a zajistil domácím definitivně výhru. Brno mělo poté sice ještě třikrát výhodu přesilové hry, druhý gól ale vstřelit nedokázalo.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. R. Pšurný (Balán), 15. J. Kverka ml., 44. Koblasa (Balán), 46. Koblasa (Šmach) - 17. T. Svoboda (Erat, E. Němec). Rozhodčí: Souček, Hodek - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 3627.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Koblasa, J. Kverka ml., Vachovec - Flek, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Kometa Brno: Falter (15. Čiliak) - Ptáček, Kempný, Dlapa, Jan Hanzlík, König, Malec - P. Ton, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, E. Němec, Erat - Dočekal, Holec, Burián. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín