Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 1:0Grigar v Plzni čaroval, jednou jej však Západočeši pokořit dokázali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Hejda 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň potvrdila, že doma je nepřemožitelná. Už dvacet zápasů v řadě nenašla na vlastním stadiónu přemožitele, byť v nedělním večeru ji musel spasit obránce Hejda. Západočeši jeho trefou pokořili Teplice, které ve Štruncových sadech prohrály popáté v řadě a v letošní sezóně venku ještě nevyhrály.

Foto: Petr Eret, ČTK

Padající Daniel Kolář z Plzně (vlevo) a David Jablonský z Teplic (vpravo).

Článek

Teplický brankář Grigar byl hrdinou hostujícího týmu v průběhu prvního poločasu. Nebýt skvělého výkonu brankáře, Severočeši nemuseli ani do druhého poločasu nastupovat. Západočeši totiž solidně kombinovali, zejména po akcích ze stran se dostávali do nebezpečných střeleckých pozic a měli řadu příležitostí, aby skórovali.

Už po pěti minutách připravil Pilař vyloženou střeleckou pozici pro Vaňka, jenž však pálil nad branku. Po třinácti minutách domácí rozehráli rohový kop podle nacvičeného signálu, jenže přízemní střelu Tecla opět lapil Grigar, stejně jako o dvě minuty později při dalším pokusu Vaňka. Úvodní tlak pak završila rána Pilaře, která šla těsně mimo.

Tepličtí se na dostřel branky Kozáčika dostávali velmi sporadicky hlavně díky mnoha nepřesnostem, jejich snaha o kombinaci vyznívala do prázdna. Navíc hosté měli starosti hlavně jak ubránit domácí tlak, tudíž na útok až tolik nemysleli.

Marně se snažili ještě před přestávkou zastavit dvakrát Koláře, ale plzeňský záložník v prvním případě přehodil vyběhnuvšího Grigara i branku, při druhém zakončení jej teplický gólman vychytal.

Hned po obrátce domácí neprůstřelnost teplického gólmana zlomili, když po rohovém kopu přetlačil Hejda na malém vápně Matulu a trknul hlavou míč do sítě - 1:0. Domácí pak v rychlém sledu mohli přidat další branky, jenže Pilař po rychlém výpadu trefil jen tyčku a dorážející Petržela nedokázal trefit míč do prázdné branky. A Teclovu ránu Grigar zkrotil, byť až na druhý pokus.

Hosté se snažili alespoň občas vyzkoušet pozornost domácí defenzivy, a když si Litsingi narazil po třiašedesáti minutách balón s Mahmutovičem, musel Kozáčik tasit proti ráně hostujícího útočníka skvostný zákrok.

Nešťastníkem dalšího okamžiku byl Tecl, který v další vyložené pozici nedokázal ani nadvakrát prostřelit Grigara. S hlavičkovým pokusem neuspěl vzápětí Vaněk.

S přibývajícími minutami narůstala nervozita, zvláště když ostré souboje v pokutovém území, v nichž hráli hlavní roli nejprve teplický Mahmutovič a následně plzeňský Pilař nechal sudí bez povšimnutí.

V závěru mohla Plzeň získat klid, jenže Hořavův technický pokus z velkého vápna dokázal Grigar po parádním zákroku vytlačit na břevno. Ani skvostný výkon teplického brankáře však hostům nebyl nic platný, neboť jeho spoluhráči Kozáčika pokořit nedokázali.

Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 48. Hejda. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Hock. ŽK: Litsingi, Krob. Diváci: 10 270.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (83. Kovařík), Kolář (79. Hořava), Pilař - Tecl. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Vondrášek (55. Mahmutovič), Lüftner, Jablonský, Matula, Krob - Vůch, Takács (64. Kapolongo), Ljevakovič, Nivaldo - Litsingi. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice