Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 5:1Mistrovský Zlín porazil Karlovy Vary a podruhé vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Marušák 1 : 0
11. Čajánek 2 : 0
13. Balaštík 3 : 0
27. Skuhravý 3 : 1
47. Kotvan 4 : 1
59. Čajánek 5 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté mistrovského Zlína si v 10. kole Tipsport extraligy připsali druhou výhru, když doma porazili Karlovy Vary 5:1. Berani o tříbodovém zisku rozhodli již v první třetině, ve které třikrát skórovali. I nadále jsou ale v tabulce poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Karlovarští si úvod zápasu zkomplikovali vyloučeními. Po trestech Tomečka a Šmacha hráli 81 sekund ve třech, ale Zlín toho nevyužil. Další faul Dvořáka ale už domácí potrestali. Závorku v brance Energie překonal střelou od modré čáry Marušák.

Další gól přidal po Okálově přihrávce zcela osamocený Čajánek a katastrofální vstup do utkání z pohledu hostů podtrhla spolupráce Lešky s Balaštíkem, po níž vedl ve 13. minutě Zlín už 3:0. Další ránu pro zdrceného soupeře mohl přidat ve vlastním oslabení Čajánek, v samostatném úniku však byl faulován a vynutil tak alespoň srovnání počtu hráčů na ledě.

Ve druhé třetině se ale výkon hostů zlepšil, naopak domácí znatelně polevili. A hosté toho dokázali využít i ke snížení. Ve 27. minutě Redlihs poslal kotouč do brankoviště a důrazný Skuhravý puk dotlačil za záda Štůraly. Po přečíslení Lešky a Köhlera mohli domácí získat tříbrankový náskok zpět, Závorka ale zlikvidoval Köhlerovu střelu pohotovou lapačkou.

Na začátku třetí části ujeli tři Zlínští, celou akci zakončil střelou na Závorkovu vyrážečku kapitán Čajánek. Nakonec se ale domácí další branky dočkali, při Harantově vyloučení se prosadil obránce Kotvan. Hosté měli následně několik možností snížit náskok Zlína, Štůralu se jim ale překonat nepodařilo. Poslední slovo měl Okál, který využil Čajánkovu přihrávku zpoza branky.

10. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Marušák (Holík, Roman Vlach), 11. Čajánek (Okál), 13. Balaštík (Leška), 47. Kotvan (Marušák, Leška), 59. Okál (Čajánek, Veselý) - 27. Skuhravý (Redlihs, Heizer). Rozhodčí: R. Čech, R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 4056.
Zlín: Štůrala - Marušák, O. Horák, Žižka, Urbanec, Řezníček, Kotvan - Balaštík, Leška, F. Čech - Okál, Čajánek, Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Koblasa, J. Kverka ml., Vachovec - Flek, R. Hruška, Štals - Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama