Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 0:3Pardubice před rekordní návštěvou sezóny prohrály se Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Buchtele 0 : 1
29. Klimek 0 : 2
60. Přibyl 0 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic prohráli v 10. kole Tipsport extraligy se Spartou 0:3 a poprvé v sezóně doma nebodovali. Zápas přitom sledovala rekordní návštěva dosavadního ročníku 9067 diváků. Čistým kontem se na výhře hostů podílel brankář Rastislav Staňa, který se v nejvyšší soutěži představil poprvé od třetího kola.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťanští hokejisté slaví gól v síti Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Hned v prvním střídání potvrdila pohodu druhá lajna Pardubic. Po Nahodilově dobré práci trefil obránce Benák břevno. Utkání hned zkraje nabralo velmi slušné tempo, přičemž se dlouho hrálo bez přerušení. Sparta poprvé zahrozila dobrým střídáním Hlinkovy formace, ale vedení jí zařídil až Buchtele, který dorazil druhou střelu aktivního Formana.

Pardubice pak zvýšily obrátky a vynutily si sérii přesilových her. V jedné z nich pálil znovu do tyče Radil. Jinak domácí nedokázali přelstít dobře bránící sparťanské hráče. A to ani při 43 vteřin trvající přesilovce pět na tři, při které Staňa dokonce ztratil hůl, ale poradil si bez potíží i bez ní.

Od druhé části přebrala střeleckou aktivitu Sparta, která si také ve 27. minutě poprvé zahrála přesilovku. Tu sice nevyužila, ale krátce po jejím skončení dostal nabídku od zadního mantinelu Klimek, trefil se přesně pod horní tyč a připsal si osmou branku v sezóně.

Přibyl v závěru zpečetil výhru

Při další výhodě hostů pálili nebezpečně Hlinka a Buchtele, ale Kristan tentokrát i s pomocí masky zasáhl. Pardubice se postupně začaly v ofenzívě trápit a na Staňu vypálily jen pět střel. Třetí gól mohl naopak přidat Hlinka, který v úniku minul.

Že si Staňa dobře postavil tyče, potvrdila znovu 43. minuta, kdy na konstrukci skončila tečovaný pokus Špačka. Pardubice si pak vytvořily tlak, ale ten nepodpořily nebezpečnou střelbou. Na druhé straně se při jednom z brejků prosmýkl k zakončení Přibyl, ovšem trefil jen Kristana.

S přibývajícím časem byla snaha domácích spíše křečovitá, sparťanští hráči vůbec nepřipouštěli ohrožení Staňovy branky. Razítko na výhru Sparty dal střelou do prázdné branky Přibyl.

10. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Sparta Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Buchtele (Forman), 29. Klimek (J. Hlinka, Sabolič), 60. Přibyl (J. Hlinka, Cingel). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 9067.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Marcinko - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Semorád - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Sparta: Staňa - Barinka, Hrbas, Polášek, Piskáček, J. Mikuš, Ďaloga - Kumstát, Pech, Rolinek - Sabolič, J. Hlinka, Klimek - Forman, Přibyl, Buchtele - Volek, Cingel, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: