Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:2Pardubice porazily Plzeň, v závěru rozhodl Petr Sýkora

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Havlík 1 : 0
18. Dvořák 1 : 1
38. Endál 2 : 1
51. Sýkora 2 : 2
59. P. Sýkora 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic potvrdili výbornou domácí bilanci a ve vyrovnaném souboji ve 12. kole extraligy přetlačili Plzeň 3:2. Pardubice dvakrát v zápase vedly, ale Plzeň dokázala pokaždé vyrovnat. V 59. minutě se ale po nájezdu trefil Petr Sýkora a na jeho trefu už hosté zareagovat nestihli.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočníci Plzně (zleva) Tomáš Sýkora a Michal Dvořák a pardubický obránce Tomáš Mojžíš.

Článek

Pardubicím se skvěle vydařil nástup do zápasu, který dokázaly zúročit vedoucí brankou. Sýkora nejprve dvakrát před brankou promáchl, ale při druhém střídání domácích se už radoval Havlík, který ranou od modré trefil svůj první extraligový gól.

Inkasovaná branka donutila plzeňské hráče k útočné aktivitě a postupně si vytvořili střeleckou převahu. Dlouho ale naráželi na výborného Halásze, který pochytal i řadu střel v přesilové hře. Plzeň se dočkala v 18. minutě, kdy na útočné modré upadl jeden z pardubických beků a protiútok kompletní třetí formace zakončil důrazný Michal Dvořák, který tak oslavil návrat do sestavy po disciplinárním trestu.

Hned zkraje druhé části trefil Schleiss nenápadnou střelou tyč. Na dlouhou dobu to však byla největší šance zápasu. Oba týmy si sice místy vytvořily tlak, ten ale nedokázaly nebezpečně zakončit. Diváky tak rozproudil pouze tvrdý zákrok Simona na Špačka, který se z ledu zvedal hodně těžko, ovšem v utkání pokračoval. Gólovou radost domácím přinesl až Endál, který z hranice brankoviště dotlačil kotouč do sítě.

Pardubice pak měly dvě dobré šance na to, aby těsné vedení rozšířily, ale proti se postavil vynikajícími zákroky Machovský. Ten nejprve zlikvidoval Tyborovo trestné střílení a poté skokem na poslední chvíli sebral radost Radilovi. A tak Plzeň zásluhou třetí formace znovu trestala, Dvořákovu nahrávku usměrnil za Halászova záda Tomáš Sýkora.

Když už se zdálo, že zápas bude muset rozhodnout prodloužení, nechali plzeňští obránci za svými zády neobsazeného Petra Sýkoru, který nájezd zakončil přesnou ranou mezi Machovského betony. Pokus hostů o závěrečný nápor při hře bez brankáře překazil faulem Dvořák.

12. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Havlík (Nahodil, Benák), 38. Endál (Ščotka), 59. P. Sýkora (Tybor) - 18. M. Dvořák (Johnson, T. Sýkora), 51. T. Sýkora (M. Dvořák, Kubka). Rozhodčí: Homola, T. Horák - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 7246.
Pardubice: Halász - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Mojžíš - P. Sýkora, T. Zohorna, Marcinko - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Semorád - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Lev, Pletka - Balej, Divíšek, J. Sýkora - M. Dvořák, T. Sýkora, Johnson - Schleiss, Simon, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Reklama

Související témata: