Hlavní obsah

VIDEO: Hráči Srbska a Albánie se na hřišti poprali kvůli stržené vlajce z letadélka. Zápas se nedohrál

Aktualizováno

Provokativní letadélko na dálkové ovládání s albánskou vlajkou zapříčinilo, že se kvalifikační fotbalový zápas mezi domácím Srbskem a Albánií nedohrál. Nad hřištěm poletoval dron s vlajkou hostujícího týmu, a když ji domácí Stefan Mitrovič strhnul k zemi, mezi hráči začala potyčka. Do té se zapojili i horkokrevní fanoušci a zápas byl nejdříve na půl hodiny přerušen a vzápětí i ukončen.

Konflikt v kvalifikačním zápase mezi Srbskem a Albánií

 
Článek
Fotogalerie

Konflikt v kvalifikačním zápase mezi Srbskem a Albánií.

Dálkově řízený model s albánskou vlajkou začal v závěru prvního poločasu kroužit nad tribunami a poté i nad trávníkem. Poté, co Mitrovič zástavu z dronu strhl, vypukla mezi fotbalisty potyčka.

Na hřiště musela nastoupit zásahová policejní jednotka, protože z hlediště na trávník vběhla i zhruba dvacítka fanoušků. Ti zaútočili na albánské fotbalisty, v centru dění byl i slávistický fotbalista Bekim Balaj, na něhož jeden z diváků zaútočil židlí.

Fotbalisté se stáhli do tunelu k šatnám, zatímco z tribun začaly létat světlice. Po půlhodinovém čekání se anglický rozhodčí Martin Atkinson rozhodl do té doby bezbrankový zápas ukončit.

"Okolnosti byly takové, že zápas nemohl pokračovat," řekl novinářům delegát UEFA Harry Been. "Nemohu nyní komentovat, kdo za to nese vinu. Spolu s kolegy (rozhodčím a bezpečnostním poradcem) vypracujeme zprávu pro UEFA a ta rozhodne, co bude dál," doplnil.

Zápas už předem provázala přísná bezpečnostní opatření vzhledem k napětí mezi oběma zeměmi kvůli Kosovu. Bývalá srbská provincie, jejíž obyvatelstvo tvoří převážně kosovští Albánci, vyhlásila v roce 2008 nezávislost. Srbsko ovšem tento krok nikdy neuznalo.

Reklama

Související témata: