Hlavní obsah

Ďábel Havlát v krvi. O loket sudího si rozpáral obličej

Washington

V posledních sezónách přitahuje Martin Havlát nejrůznější zranění jako magnet. Bez šrámů vyvázl třiatřicetiletý útočník v novém angažmá jen do čtvrtého zápasu. Po přistrčení washingtonského Jasona Chimery narazil hokejista New Jersey hlavou do lokte sudího tak nešťastně, že mu z obličeje crčela krev.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Zraněný útočník New Jersey Martin Havlát (vpravo) opouští ledovou plochu v duelu s Washingtonem.

Článek

Devils prohráli ve Washingtonu 2:6 a jedním z důvodů jejich první porážky v sezóně byla i kaluž krve, která po Havlátovi na ledě zůstala a nevěstila nic příjemného. K nešťastné situaci došlo na konci druhé třetiny, kdy hosté prohrávali jen o gól 2:3 a Havlát společně s Patrikem Eliášem dostávali Capitals pod tlak. České křídlo ale zezadu přistrčil Chimera a hostující útočník hlavou trefil rozhodčího Darcyho Burchella (na videu v čase 1:07).

O jeho levý loket si Havlát poranil nos a pravděpodobně plexisklo na vlastní přilbě mu navíc nepěkným způsobem rozseklo i horní ret, ze kterého stříkala krev. Na ledě se objevil masér Devils a zkrvavené číslo 9 s ručníkem na obličeji zmizelo v kabině. Chimerův zákrok nebyl nikterak trestán.

DeBoer: Musíme doufat, že je v pořádku

„Vlastně jsem rád, že to není nic vážnějšího než šrám, sice ošklivý a hodně velký, ale v Martyho případě to taky mohlo být rameno, nebo záda," připomněl Eliáš sérii zranění, ze kterých se Havlát zotavoval dlouhé měsíce.

Z kabiny Devils odcházel zraněný hokejista více než hodinu po zápase a na nose a horním rtu měl stehy po šití ošklivé rány. „Jen doufám, že ho to nevyřadí na delší čas, pokud tedy vůbec bude chybět," řekl bezprostředně po zápase Eliáš. Sice se spekulovalo i o zlomeném nose, ale podle čerstvých zprávy z klubu by si zranění nemělo vyžádat dlouhodobější pauzu.

Havlát v novém působišti zatím nasbíral gól a dvě asistence, zdálo se, že s Eliášem úspěšně oživují spolupráci z několika reprezentačních akcí. „Je to kluk, který pro nás odváděl dobrou práci," líčil trenér Devils Peter DeBoer. „Hlavně musíme doufat, že je v pořádku. Z opakovaného záběru to vypadalo opravdu nepěkně," otřásl se kouč New Jersey.

Reklama

Související témata: