Hlavní obsah

Slavia - Zlín 1:2Zlín na šestý pokus konečně bodoval venku a prohloubil slávistickou mizérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Holík 0 : 1
22. Říčka 0 : 2
59. Doležal 1 : 2
Záznam online reportáže

Na šestý pokus se úřadující mistři konečně dočkali. Hokejisté Zlína zvítězili v utkání 13. extraligového kola na Slavii 2:1 a slaví zisk prvních bodů z kluzišť soupeřů v sezóně. Berani na Slavii bodovali poosmé z posledních devíti vzájemných zápasů a prohloubili tak krizi sešívaných - ti prohráli už počtvrté za sebou při hrozivém skóre 3:18!

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík.

Článek

Bez svých současných kapitánů se musela obejít obě mužstva - zatímco domácího Bednáře skolila nemoc, Čajánek nenastoupil kvůli blíže nespecifikovanému zranění. V sestavě Zlína navíc kvůli výkonnostním důvodům chyběl i Jaroslav Balaštík. Slavia sice začala aktivně, už ve druhé minutě musel hostující gólman Kašík likvidovat tutovku Čermáka, pak ale domácí na dlouhou dobu jakoby úplně přestali existovat, čehož Berani pochopitelně využili.

Okál sice ještě v sólovém úniku neuspěl, pak ale v osmé minutě při přesilovce vypálil Holík zpoza obránce Šticha a lapačka brankáře Furcha máchla naprázdno. Vedoucí trefa hosty ještě více nabudila a nemuselo zůstat jen u ní. Po Říčkově střele ale sešívané zachránila tyč.

Ani po první změně stran se obraz hry nezměnil. Hned na začátku druhého dějství se rovnou ke třem dorážkám během necelé minuty dostal Köhler, Furcha ale neprostřelil. Ve 22. minutě však rychlou kombinaci Zlínských úspěšně zakončil Říčka a přidal druhý gól. Pětadvacetiletý útočník, který je ve Zlíně na střídavé starty z Havířova, se tak ve svém šestém extraligovém utkání dočkal premiérové trefy.

Klhůfek po faulu na Matějíčka dohrál předčasně

Na začátku třetí třetiny měla Slavia dobrou šanci ke snížení, jenže skoro dvouminutovou přesilovku čtyři na tři nevyužila. Ani nemohla, vždyť nebýt střely Klhůfka Kašíka vůbec neohrozila. A pro Klhůfka duel o chvíli později předčasně skončil, za faul loktem do Matějíčkova obličeje, ve kterém se objevila krev, obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Necelých šest minut před koncem základní hrací doby si slávisté vypracovali svou největší příležitost, Stránský ale v nájezdu zamířil jen do Kašíkovy lapačky. V předposlední minutě zkusila Slavia hru bez brankáře a vyplatilo se jí to - Tomáš Doležal tečí Poletínova nahození upravil na 1:2. Zbytek duelu si už ale Zlín pohlídal a přestože zůstává poslední, na třinácté Brno i dvanácté Vítkovice ztrácí už jen tři body.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - PSG Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. T. Doležal (Poletín) - 8. Holík (Roman Vlach, Žižka), 22. Říčka (Roman Vlach, Matějíček). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5, navíc Klhůfek (Slavia) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3102.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Barák, Štich - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Vas, J. Doležal - Weissmann, Školiak, T. Doležal - J. Veselý, Babka, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Řezníček, Žižka, Matějíček - Ondráček, Leška, Köhler - Okál, Sedláček, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama