Hlavní obsah

Třikrát a dost! Zápas Dukly s Příbramí se kvůli výpadkům osvětlení nedohrál

Zápas 11. kola první fotbalové ligy mezi Duklou a Příbramí byl předčasně ukončen kvůli třem výpadkům osvětlení na pražské Julisce. Naposledy zhasla světla na všech čtyřech stožárech o poločasové pauze za stavu 2:1 pro domácí tým. Protože nucená pauza dohromady trvala přes 60 minut, uskuteční se utkání podle pravidel v náhradním termínu. O tom, zda se bude duel dohrávat celý, nebo pouze jeho druhý poločas, rozhodne v nejbližších dnech sportovně-technická komise FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Realizační tým Příbrami (Pavel Tobiáš, Roman Rogoz) během přerušení zápasu z důvodu poruchy osvětlení s Duklou.

Článek
Fotogalerie

"Pravděpodobně jsou dvě možnosti. Buď se zápas bude hrát celý od začátku za stavu 0:0, nebo se bude dohrávat jen druhých 45 minut za stavu 2:1," řekla novinářům tisková mluvčí Dukly Kristýna Kratochvílová. Podle ní by se kluby na náhradním termínu měly dohodnout v pondělí.

Podobné technické problémy na dejvickém stadionu narušily již úvodní utkání Dukly v této sezoně proti Ostravě. Tehdy se zápas ve druhém poločase kvůli jednomu výpadku světel protáhl o 45 minut, ale povedlo se ho dohrát. "Ani technici nedokážou přesně popsat zdroj závady. Něco se údajně vracelo ze světel zpátky, je to elektrická záležitost. Určitě budeme chtít ten systém zrevidovat a celý prozkoušet," řekl generální ředitel Dukly Michal Šrámek. "Nás to mrzí, dělali jsme všechno pro to, aby se to dneska dohrálo. Bohužel," dodal Šrámek.

Čtyři světelné stožáry na Julisce naskočily až krátce po startu utkání, načež po šesti minutách hry se stadion opět ponořil do šera. Rozhodčí Karel Hrubeš po poradě s kapitány utkání přerušil a obě mužstva odešla do kabin. Po zprovoznění světel se hráči vrátili na trávník a po krátkém rozcvičení se pokračovalo.

Po dvou gólech domácích Marka Hanouska a Jeana-Davida Beauguela ve 38. minutě všechna světla zhasla znovu, takže sudí už za úplné tmy podruhé stáhl fotbalisty ze hřiště. Krátce po druhém návratu na hřiště snížil Tomáš Hájovský a poločas se dohrál. V přestávce však nastala na stadiónu opět tma, která už znamenala předčasný konec.

"Zápas jsme prohraný neměli, byl to jenom poločas. Mrzí nás, že hrát nemůžeme. Stávat by se to nemělo, stalo se to už podruhé. Vím, že je v tom asi nějaká technická závada, ale když je to podruhé, tak je to blbé a asi by se nad tím měl někdo zamyslet," prohlásil generální ředitel Příbrami Petr Větrovský.

"První poločas rozdělený do tří částí jsem opravdu nezažil. My se nabuzovali, že ten zápas dokážeme zvládnout do remízového stavu nebo i do vítězství, protože v tu chvíli (po gólu na 1:2) jsme byli na koni," řekl příbramský brankář Marek Boháč. "Slyšeli jsme v tunelu, že to na minutku naběhlo a pak to zase spadlo, takže jsme se zase otočili a šli se převléknout. S tím nemůžeme nic dělat," uvedl Boháč.

Podle autora úvodní branky Marka Hanouska hráčům Dukly tři návštěvy kabiny moc nepomohly. "Už o poločasové přestávce de facto neměl trenér (Luboš Kozel) co říkat, protože už jsme v té kabině strávili tolik času. Spíš člověk vždycky v šatně ztuhne, pak se rozhýbává a nohy jsou čím dál těžší," prohlásil domácí záložník.

11. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - 1. FK Příbram 2:1 po poločase, předčasně ukončeno
Branky: 8. Marek Hanousek, 33. Beauguel - 45. Hájovský. Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Arnošt.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Jeřábek, Polom - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Berger, Beauguel, Jakub Mareš. Trenér: Kozel.
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Pilík - Krameš (38. T. Krbeček), Fillo, Zeman - Řezníček. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: