Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 1:1Sešívaní se výhry zase nedočkali, sérii porážek ale ukončili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Novák 0 : 1
45. Bílek 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Nevyhráli, ale alespoň ukončili sérii pěti ligových porážek. Fotbalisté Slavie v 11. kole remizovali na domácím trávníku s favorizovaným Jabloncem 1:1. Sešívaní si tak připsali první nerozhodný výsledek v soutěži, Severočeši zůstali na třetí příčce tabulky. Skóre otevřel hostující Novák, za domácí těsně před přestávkou vyrovnal Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický stoper Martin Latka (vlevo) a Jiří Bílek se radují z gólu.

Článek

Začátek v podání sešívaných byl zoufalý. Hned v první minutě mohli od Juna inkasovat, v další pasáži pak nebyli schopní překročit půlící čáru. Až v 10. minutě, kdy slávistický kotel na protest opustil jižní sektor, který mu byl při uzavření severní tribuny přidělen, Vukadinovič vystřelil na Hrubého.

Jablonec měl i další šance. Juharova minela vyslala do sóla Mingazova, jemuž se v rozhodující chvíli míč zašmodrchal mezi nohama, při Novákově tutovce pak brankář Hrubeš stačil střelu zpomalit a Vukadinovič míč pomalu směřující do sítě včas odkopl. Exjablonecký Vukadinovič pak úřadoval i na druhé straně, ale jeho sólo Hrubý včasným vyběhnutím zneškodnil. Ve 29. minutě pak Jablonec udeřil. Novák se z přímého kopu trefil přesně k tyči, gólman Hrubeš na jeho střelu vůbec nereagoval.

Těsně před koncem poločasu se dočkali i červenobílí. A také ze standardky. Juhar zahrál přímý kop téměř z půlky hřiště, hosté si hlídali Latku, jenže balon si našel jeho parťák ze stoperské dvojice Bílek a hlavičkou nachytal Hrubého, který podklouzl. Pro autora gólu to byla první trefa v české lize po sedmi letech. Sešívaní pak skórovali po 388 minutách.

Po přestávce mysleli oba soupeři na tři body. Jablonec byl nebezpečnější, třeba Pernica hlavičkoval jen těsně vedle.

Slávisté cítili šanci na výhru, která by v jejich situaci měla cenu zlata. Bojovali a hlavně po standardkách soupeři zatápěli. Nakonec však museli děkovat brankáři Hrubešovi, který v 85. minutě skvěle vyrazil gólovou střelu Pospíšila. V nastaveném čase mohl ještě udeřit slávista Balaj, ale jeho rána prosvištěla těsně vedle.

Fotbalová Synot liga - 11. kolo:
Slavia Praha - Baumit Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 45. Bílek - 29. Novák. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Hájek. ŽK: Latka, Baéz, Juhar, M. Černý - Rossi. Diváci: 3943.
Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Baéz, Zmrhal - Vukadinovič (78. Piták), M. Černý (88. Kodr), Prošek (60. Boudjemaa) - Balaj. Trenér Beránek.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (87. Kubista), Mingazov (62. Crnkič) - Jun (78. Mihalík). Trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: