Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 5:2Třinec v souboji vedoucích celků extraligy porazil Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Dravecký 1 : 0
23. Mojžíš 1 : 1
34. Kreps 2 : 1
40. Polanský 3 : 1
47. Roth 4 : 1
58. Nahodil 4 : 2
59. Orsava 5 : 2
Záznam online reportáže

Bitva prvního s druhým týmem hokejové extraligy měla jasného vítěze, Třinec v utkání 14. kola nejvyšší soutěže porazil Pardubice 5:2. Gólem a asistencí se pod výsledek podepsali Vladimír Dravecký, Kamil Kreps a Jiří Polanský. Oceláři utnuli šňůru tří pardubických výher a svému nejbližšímu pronásledovateli odskočili na sedm bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický snajpr Petr Sýkora (vpravo) ohrožuje Petera Hamerlíka v třinecké brance, vlevo Marek Růžička.

Článek
Fotogalerie

Prohra se Spartou Ocelářům nevzala nic ze současné herní pohody a od prvního vhazování jich byl plný led. Aktivita se jim vyplatila už v osmé minutě, když se Dravecký zmocnil odraženého puku a pohotově ho zasunul za Kristana. Za pár vteřin mohlo být vedení Třince dvougólové, ale Kristan lapil vyloženou šanci Adamskému, který z brankoviště ani na dva pokusy nezvedl kotouč přes levý beton.

Východočeši se začali osmělovat ve druhé desetiminutovce. Hned první příležitost byla z kategorie vyložených, ale Čáslava z mezikruží nastřelil Hamerlíkovo rameno. Třinec i dnes ukázal velkou sílu v oslabeních, jenže Adamský po sólu ve 20. minutě Kristana neprostřelil.

Pardubicím se soupeře podařilo zaskočit zkraje druhé části a Mojžíš bombou pod horní tyč vyrovnal. Hosté několik dalších střídání udávali tón a ve 28. minutě se už možná i viděli ve vedení, ovšem proti Sýkorově dorážce se vyznamenal Hamerlík.

Třinec byl přinucen stáhnout hru do tří pětek a v momentech nepohody si pomohl skvělou orientací v předbrankovém prostoru. Těsně po nevyužité přesilovce pět na tři Kreps ve 34. minutě tečoval Noskovu střelu a slovinský brankář nestihl zasáhnout. A to ještě 33 sekund před koncem druhé části ranil hosty třetím gólem Polanský, který nádhernou zadovkou znovu kousek před Kristanem zvedl pod branku Kleslovu střelu.

To už bylo na Pardubice příliš. Zvláště když ve 47. minutě Rothovi stačily jen tři vteřiny, aby nechytatelnou dělovkou využil třineckou přesilovku. Hosté se i navzdory tomu v závěru pokoušeli porážku alespoň zmírnit a povedlo se jim díky brance Nahodila. Tybor v 59. minutě málem z duelu udělal ještě drama, ale jeho velkou šanci v power play zmařil Hamerlík a Orsava následně do prázdné branky přidal pátý gól.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Jašek, Klesla), 34. Kreps (Nosek, Dravecký), 40. Polanský (Klesla, Adamský), 47. Roth (Kreps, Polanský), 59. Orsava (Žejdl) - 23. Mojžíš (Marcinko, Semorád), 58. Nahodil (Tybor, Marcinko). Rozhodčí: R. Čech, Homola - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 4543.
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský, od 41. navíc L. Doudera - Jašek, Kreps, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Žejdl, Orsava - Ciencala, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Mojžíš, Gregorc - P. Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Semorád - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama