Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 3:2 SNHradec Králové zlomil Vítkovice v nájezdech a je druhý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Šedivý 0 : 1
20. Beránek 1 : 1
33. Šedivý 1 : 2
49. Skokan 2 : 2
65. Šimánek (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 14. kole extraligy Vítkovice 3:2 po samostatných nájezdech a posunuli se na druhé místo tabulky. O páté výhře Východočechů za sebou rozhodl kapitán Jiří Šimánek. Vítkovice získaly bod, ale připsaly si osmou porážku v řadě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vítkovický útočník Ondrej Šedivý dvakrát překonal hradeckého brankáře Ondřeje Kacetla.

Článek

Domácí trenér Draisaitl nasadil do branky Kacetla, který si v týdnu postěžoval na nevelkou vytíženost. Gólman pak ukázal, že se na něj může tým spolehnout. Především v prvních dvou třetinách, kdy byly Vítkovice důraznější a nebezpečnější, držel Hradec ve hře.

Předvedl se už v první minutě, kdy zasáhl proti Svačinovi. V 5. minutě však nestačil na střelu Šedivého, který se prosadil ranou pod horní tyč. Branka byla důsledkem vítkovické převahy. Hosté, kteří za posledních sedm kol ani jednou nebodovali, přijeli s jasnou představou. Pro body si chtěli dojít velmi agresivním hokejem a tvrdě dohrávali každý souboj.

Vítkovicím se však nedařilo navýšit náskok, neproměnili například únik tří hráčů proti jedinému obránci, naopak domácí srovnali. A šlo a klasický gól do šatny. Třináct sekund před koncem první třetiny se trefil Beránek a připsal si premiérový gól v extralize.

Šimánek rozhodl nájezdy

Druhá třetina byla velmi podobná té první. Hosté se tlačili do útoku, hned v první minutě měl například dvě jasné šance Svačina, jenže Kacetl odolával. Otupit jejich nápor se snažil i domácí kouč Draisaitl, jenž si už ve 26. minutě vybral oddechový čas.

Hradec pak mohl jít do vedení, ale Dej po pěkné kombinaci trefil jen Šindelářovu lapačku a hostující brankář lapil také šikovnou teč Šimánka. Vzápětí chyboval na druhé straně obránce Slovák a hosté zopakovali úspěšnou kombinaci z první části. Húževka nahrával a Šedivý skóroval.

Ve třetí třetině Hradec útočil směrem k nejhlasitější části publika a znovu ukazoval, že závěrečné části umí. Byl jasně lepší, Kacetl už neměl tolik práce, jenže také Šindelář v hostující brance byl perfektní. Překonal ho pouze ve 49. minutě Skokan, jenž se při kombinaci neukvapil, rozehrál akci a nakonec dorazil do brány Kukumbergovu střelu.

Mountfield byl i nadále dominantní, jenže skórovat už nedokázal. V poslední minutě měli přitom příležitosti zadák Slovák a po objetí branky matador Kudrna. Prodloužení se odehrálo prakticky bez příležitostí, pouze Skokan mohl rozhodnout. Jeho teč však zastavil vítkovický gólman a bekhendovou střelu namířil nad branku.

Nájezdy začal perfektně hostující Šedivý, jenž překonal Kacetla potřetí v zápase, ale výhru pro Hradec nakonec urvali domácí mazáci Kudrna se Šimánkem, jenž si připsal rozhodující branku.

14. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Steel 3:2 po sam. náj. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. P. Beránek (T. Knotek, Pláněk), 49. Skokan (Kukumberg, Dej), rozhodující nájezd Šimánek - 5. Šedivý (Húževka), 33. Šedivý (Húževka). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3885.
Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Slovák, Dietz, Pláněk, Vašíček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - P. Beránek, T. Knotek, Červený - Rousek, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Zíb, Šenkeřík, Čerešňák, Pastor, Stehlík - Svačina, Roman, Huna - E. Němec, M. Hlinka, Vandas - Szturc, Húževka, Šedivý - Kucsera, Kolouch, Tomi. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama