Hlavní obsah

Sunderland se vzpamatovává ze šoku. Brankář Mannone chce fandům uhradit cestu i lístky

Hrůzostrašné odpoledne prožili v sobotu fotbaloví fanoušci Sunderlandu, kteří přicestovali s týmem na zápas 8. kola Premier League do Southamptonu. Za svými miláčky cestovali stovky kilometrů přes celou Anglii, aby si na St. Mary's Stadium museli vytrpět potupnou porážku svého týmu 0:8.

Foto: Profimedia.cz

Naštvaný brankář Sunderlandu Vito Mannone.

Článek

Takový výprask se vůbec nečekal. Vždyť Southampton čekal na výhru nad Sunderlandem déle než 11 let. Loni s ním navíc vypadl v Ligovém poháru i FA Cupu.

V úvodní desetiminutovce takovému výsledku nic nenasvědčovalo. Jenže ve 12. minutě si šestadvacetiletý zadák Santiago Vergini vstřelil vlastní gól a tento moment domácí celek pořádně nabudil. Od této chvíle se začaly na hřišti dít velké věci. Domácí Saints rozpoutali střelecký uragán a uštědřili soupeři pořádný výprask.

"Nikdy jsem se necítil na hřišti tak špatně. Ani jako hráč, ani jako trenér. Je to trapné a nepřijatelné," truchlil po utkání kouč Sunderlandu Gus Poyet.

Uhradí jim cestu a vstupenky?

Nejhorší ligová porážka v historii klubu ho pořádně bolela, ještě více mu ale bylo líto věrných příznivců. "Strašně mě to mrzí kvůli fanouškům. Absolvovali kus cesty a byli vynikající," řekl kouč pro oficiální internetové stránky Sunderlandu.

Marně hledal po zápase slova i obránce Vergini. Jeho mužstvo inkasovalo v Southamptonu více branek než za uplynulých sedm kol. "Jsme zodpovědní za to, co se tady dnes stalo. Musíme se ale dívat dopředu, na další zápas a tento debakl odčinit," řekl argentinský bek.

Zajímavý nápad, jak si alespoň částečně usmířit vlastní fanoušky dostal brankář Vito Mannone. Zklamaným a smutným příznivcům by se spoluhráči rád uhradil cestu i vstupenky na zápas. "Proberu to osobně s celým týmem. Uvidíme, jestli je možné zaplatit jim cestu a lístky. Měli bychom to ale udělat, já pro to udělám vše," citoval italského gólmana server goal.com.

Reklama

Související témata: