Hlavní obsah

Ostuda! Zápas Sparty v Bratislavě narušili hostující chuligáni

Bratislava
Aktualizováno

Chuligáni pražské Sparty se postarali o přerušení čtvrtečního zápasu Evropské ligy na hřišti Slovanu Bratislava. Kvůli řádění hostujících fanoušků byl duel ve 40. minutě přerušen. Sparťanští ultras prolomili plot sektoru pro hosty a pronikli na vedlejší tribunu stadiónu Pasienky, kde napadli několik domácích příznivců. Situaci uklidnil až zásah policejních těžkooděnců. Po více než půlhodinové pauze se pokračovalo, Letenští nakonec vyhráli 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy na stadiónu Pasienky v Bratislavě.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci přerušili zápas Sparty v Bratislavě.

Příznivci Sparty o sobě dávali od začátku zápasu vědět a nejprve skandovali urážlivé pokřiky a naházeli na plochu světlici a několik sedaček. Čtyři minuty před přestávkou se jim podařilo prolomit dvě bariéry jejich sektoru a pronikli mezi fanoušky Slovanu.

Když několik domácích příznivců uteklo před sparťanskými chuligány na atletickou dráhu vedle hrací plochy, švédský rozhodčí Martin Strömbergsson zápas přerušil a hráči odešli do kabin. Řádění se nejprve pokusila zastavit bezpečnostní služba, ale neúspěšně. Situaci uklidnil až příchod policejních těžkooděnců, byť s notnou prodlevou.

Bezpečnostní komise UEFA po zhruba třicetiminutové pauze rozhodla, že se zápas dohraje. Příznivci však byli prostřednictvím hlasatele varováni, že v případě dalších problémů bude utkání ukončeno.

Slovenská policie zatím neinformovala, zda v souvislosti s výtržnostmi na stadiónu během utkání zadržela nějaké chuligány.

Reklama

Související témata: