Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 4:3Sparta ukončila hradeckou sérii bez prohry a vystřídala ho na třetím místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Klimek 1 : 0
9. Cingel 2 : 0
18. Kudrna 2 : 1
27. Kudrna 2 : 2
28. Polášek 3 : 2
42. Ďaloga 4 : 2
56. Pláněk 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Po pěti výhrách v řadě vyšli hokejisté Hradce Králové v Tipsport extralize bodově naprázdno, když v utkání 15. kola prohráli na Spartě 3:4 a právě Holešovickým přepustili v tabulce třetí místo. Velký podíl na triumfu Pražanů má jejich třetí útočná řada Klimek, Cingel, Sabolič, která byla u prvních třech branek domácích.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanští hokejisté se radují ze vstřelení gólu proti Hradci Králové. Vlevo zklamaný brankář Východočechů Pavel Kantor a obránce Martin Pláněk.

Článek
Fotogalerie

Bez tří zraněných či nemocných útočníků základní sestavy se musela obejít Sparta, a tak v den zápasu získala v podobě střídavého startu na výpomoc zkušeného Josefa Straku z Českých Budějovic. Šestatřicetiletý matador se postavil do centra druhé útočné formace, Hradci ale hned od úvodních minut dělala mnohem větší potíže ta třetí domácí.

Už v šesté minutě zajistil domácím vedení Klimek a o tři minuty později po parádní Saboličově akci přes celé kluziště uspěl dorážející Cingel. Mountfield však rychle inkasované góly spíš nabudily a postupně začal obraz hry vyrovnávat. V závěru prvního dějství vypálil při první přesilovce hostů v zápase z pravého kruhu Kudrna a trefil se přesně nad rameno brankáře Novotného.

Po šesti minutách hry v prostřední třetině navíc Hradec dokázal srovnat. A byl u toho opět Kudrna, byť tentokrát s vydatnou pomocí štěstěny. Jeho přihrávku na Mertla, jenž číhal před odkrytou klecí, si do vlastní branky nešťastně srazil obránce domácích Barinka.

Sparťan Polášek bleskově odpověděl na vyrovnání

Holešovickým mohlo být hned o minutu později ještě hůř, jenže Knotek sám před Novotným puk za čáru nedotlačil. Hosty to mrzelo o to víc, že po rychlém protiútoku napřáhl Polášek, gólman Kantor kvůli zakrytému výhledu nestačil včas zareagovat a Sparta tak znovu vedla.

Na začátku třetí části hry sice Pražané nevyžili pokračující početní výhodu z druhé třetiny, jenže pouhé dvě vteřiny po Dejově návratu z trestné lavice ukázal zadák Ďaloga své ofenzivní sklony a po individuálním průniku překvapil Kantora z levého křídla střelou na bližší tyč - 4:2.

Necelých pět minut před koncem základní hrací doby však zadělal Hradec na drama. Skokan zavezl kotouč do útočného pásma, zadovkou jej předal Pláňkovi, který prostřelil Novotného. Minutu a půl před vypršením šedesáté minuty riskli hosté hru bez brankáře, Sparta se už ale o těsný náskok připravit nenechala.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Klimek (Ďaloga, Cingel), 9. Cingel (Sabolič), 28. Polášek (Cingel, Piskáček), 42. Ďaloga (Pech) - 18. Kudrna (Mertl), 27. Kudrna (Šimánek), 56. Pláněk (Skokan). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:6, navíc Réway (Sparta) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 5434.
Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Polášek, Piskáček, Hrbas, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Straka, Buchtele - Klimek, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Pláněk, Vašíček, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Dej, Kukumberg - Červený, T. Knotek, Pospíšil - P. Beránek, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: