Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 1:1Slavii obral o body vlastní hráč v dresu Jihočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Piták (penalta) 0 : 1
87. Vošahlík 1 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice
Aktualizováno

Už se viděli se třemi body, fotbalisté pražské Slavie za nimi kráčeli po šesti zápasech. V pátečním duelu 12. kola fotbalové Synot ligy vedli v Českých Budějovicích krátce před koncem díky penaltě Karla Pitáka 1:0, jenže v 87. minutě je o výhru obral střídající Jan Vošahlík. Muž, který na jihu Čech od léta hostuje právě z Edenu!

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Slavie Karel Hrubeš zasahuje v utkání proti Českým Budějovicím.

Článek

„Gólman míč vyboxoval přímo ke mně, stál jsem úplně sám, trefil jsem to k tyči," radoval se hrdina Budějovic. Hráči, s nimiž ještě zkraje srpna sdílel kabinu v Edenu, mu prý nic nezazlívali. „Asi to nestihli. Prostě dostali gól, budou se trápit dole dál," podotkl Vošahlík.

„Honza měl natržený sval, ve svalu díru přes dva centimetry, tři týdny netrénoval. Je zázrak, že se dal tak rychle do kupy, a hned nám pomohl gólem," zářil kouč Dynama Luboš Urban. Vošahlíkův příběh je v českém prostředí neobvyklý. Nebývá zvykem, aby hostující fotbalista nastoupil proti mateřskému klubu, v drtivé většině případů to má zakázané.

„U nás nedostával prostor, proto jsme se tak rozhodli, nelitujeme toho. Tak to zkrátka v životě chodí," uvedl trenér Slavie Miroslav Beránek, který se zlobil, že jeho svěřenci ztratili další body. „Byli jsme lepší, dali gól z penalty, bohužel ke konci jsme vlastně dostali branku z ničeho," kroutil hlavou.

Sešívaní zahrávali pokutový kop po 73 zápasech, k vítězství jim však nepomohl. Z devítibodového ultimáta, které nad nimi vyneslo po 10. kole klubové vedení, tak ukrojili teprve druhý bod. Pokud do konce podzimu nezískají ještě sedm, stihne je finanční postih.

12. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 87. Vošahlík - 75. Piták z pen. Rozhodčí: Královec - Jiřík, Mokrusch. ŽK: Kladrubský, Hanzlík, Křížek - Dobrotka, Piták. Diváci: 4517.
Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Podstavek, Lengyel, Hanzlík - Klesa (62. Vošahlík), Benát (55. Brunclík), Kladrubský (70. Koreš), Herzán, Hora - Michal Škoda. Trenér: Urban.
Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Bílek, Latka, Juhar - V. Vukadinovič (72. Piták), Zmrhal, Baéz (88. Petr), Kodr, M. Černý - Milan Škoda (84. Balaj). Trenér: Beránek.

Reklama