Hlavní obsah

Jihlava - Brno 2:0Jihlava porazila Brno a pod koučem Kučerou i potřetí bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Mešanovič 1 : 0
74. Hybš 2 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy bodovali i ve třetím zápase pod vedením nového kouče Romana Kučery. V duelu 12. ligového kola porazili doma Brno brankami Bosňana Murise Mešanoviče a Matěje Hybše 2:0, podruhé za sebou zvítězili doma a v neúplné tabulce se posunuli mimo sestupové příčky na čtrnácté místo. Naopak hosté prohráli počtvrté za sebou a v nepříznivé sérii inkasovali třináct branek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Matěj Hybš z Jihlavy dává gól brankáři Martinu Doležalovi z Brna.

Článek

Domácí byli od úvodních minut aktivnější, ale žádnou vyloženou šanci si zpočátku nevypracovali. Hosté o sobě poprvé dali vědět po čtvrthodině hry, kdy z hranice vápna vypálil Hyčka, ale Hanuš byl připravený.

Skóre se měnilo až osm minut před pauzou. Domácí Mešanovič ve středu hřiště vyhrál hlavičkový souboj, šel sám na gólmana a střelou k pravé tyči nedal Doležalovi šanci. Radoval se z první trefy v této ligové sezoně.

Do druhého poločasu poslal hostující kouč Kotal do hry místo nevýrazného Briganta Moukanzu a ten mohl po hodině hry vyrovnat. Po přízemním centru napříč vápnem mu chybělo k zakončení ve skluzu asi půl metru.

Vysočina si dál zahrávala s průběžným vedením. Na pravé straně udělal hrubku Vaculík, ale do střely Vávry, který ožil s příchodem Moukanzy a Keresteše, se obětavě položil stoper Krejčí.

Jihlava se od té chvíle začala spíše soustředit na defenzivu. Domácí trenér Kučera stáhl jednoho ze dvou útočníků Harbu a záložní řadu vyztužil uzdraveným Kosakem.

Vysočina spoléhala na brejky a jeden z nich dotáhla do gólového konce v 74. minutě. Jánoš centrem po zemi našel zprava na zadní tyči Hybše, který vstřelil svůj premiérový gól v lize i v jihlavském dresu po příchodu ze Sparty.

Záhy mohl snížit po přihrávce agilního Vávry Moukanza, ale jeho střelu Hanuš chytil a potřetí za sebou udržel čisté konto.

12. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 37. Mešanovič. 74. Hybš. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Vaculík, Jánoš - Zavadil. Diváci: 3003.
Jihlava: Hanuš - Vaculík, Šourek, J. Krejčí, Hybš - T. Kučera, Jánoš - Fulnek (89. Kliment), Harba (67. Kosak), Šulek - Mešanović (76. Irobiso). Trenér: R. Kučera.
Brno: Martin Doležal II. - Jugas, Schuster, Košťál - Malík (58. Keresteš), Fischer, Zavadil, Lutonský (82. Šumbera) - Brigant (53. Moukanza), Vávra, Hyčka. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: