Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 3:8Mladá Boleslav vyhrála v Pardubicích, rozhodla už v úvodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pacovský 0 : 1
3. Mikulík 0 : 2
7. Vrbata 0 : 3
10. Pacovský 0 : 4
27. Zohorna 1 : 4
28. Vrbata 1 : 5
32. Klimenta 1 : 6
42. Benák 2 : 6
44. Benák 3 : 6
44. Výborný 3 : 7
58. Hyka 3 : 8
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Mladé Boleslavi v 15. kole Tipsport extraligy potvrdili, že se jim daří na kluzištích soupeře. Středočeši vyhráli v Pardubicích 8:3 a připsali si již pátou venkovní výhru. Nováček za tříbodovým ziskem nakročil již v úvodní desetiminutovce, ve které překonal brankáře soupeře čtyřikrát.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví gól (ilustrační foto).

Článek

V brance Mladé Boleslavi poprvé od začátku nastoupil Málek, na začátku se ale jen díval, jak se potí jeho maskovaní protivníci v brankovišti na druhé straně hřiště.

Už v čase 2:49 vedli hosté o dvě branky, když se nejprve přesně k tyči trefil Pacovský a poté Mikulík nejrychleji dojel odražený kotouč a pohotově jej dorazil. Když pak v 7. minutě při přesilovce dotáhl Lencovu akci ke gólu Vrbata, nastoupil místo Kristana do branky domácích Halász.

Ani nový muž v brance Východočechů nevydržel s čistým kontem dlouho. Šikovnou teči zaznamenal druhý gól v zápase Pacovský. Až za hrozivého stavu 0:4 se Pardubice opticky zvedly, ale v ofenzivě byly dlouho bezradné. V jediné šanci první třetiny pálil osamocený Radil pouze do vyjetého Málka.

Boleslav se nikam nehrnula, ale když už se dostala do útočné třetiny, dokázala pořádně zahrozit. Jarůškovi při sólu scházely centimetry ke gólovému zakončení, střelu Kučného zase zastavilo úzké držadlo Halászovy hole.

Debakl Pardubic zpečetil Hyka

Pěkné gesto pak předvedl pardubický Sýkora, který přiznal, že nebyl faulován, a ušetřil tak soupeře od oslabení. A za sportovní čin byl následně odměněn, když při hře čtyři na čtyři připravil gól pro Tomáše Zohornu. Boleslav si ale náskok nenechala zkazit. Po chybě soupeřovy obrany vstřelil snadný gól Vrbata, na rozdíl pěti branek pak zvýšil šťastnou trefou Klimenta.

Pardubice zápas nezabalily a na začátku třetí třetiny snížily. Po dvou přesilovkových střelách Benáka platil stav 3:6. Na to zareagovali hostující trenéři oddechovým časem a David Výborný po 17 vteřinách uklidňujícím gólem. Tahle rána už byla pro domácí definitivní. V 58. minutě navíc přidal po úniku osmou branku Hyka.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:8 (0:4, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. T. Zohorna (P. Sýkora), 42. Benák (Radil), 44. Benák (Tybor, Radil) - 2. Pacovský (Vrbata, M. Látal), 3. Mikulík (Broš), 7. Vrbata (Lenc, M. Látal), 10. Pacovský (Klimenta), 28. Vrbata (D. Výborný), 32. Klimenta (Mikulík, Broš), 44. D. Výborný (Jarůšek, Kučný), 58. Hyka (M. Hruška). Rozhodčí: Úlehla, T. Horák - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7450.
Pardubice: Kristan (7. Halász) - Ščotka, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Gregorc, Kočí - P. Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Cetkovský - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Mladá Boleslav: Málek - Trška, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Robar, Vidmar, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - M. Látal, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, Hyka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice