Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 2:3 SNOlomouc dobyla Zlín kuriózním Paterovým gólem v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Okál 1 : 0
23. Marušák 2 : 0
24. Marosz 2 : 1
32. Dlouhý 2 : 2
65. Patera (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Olomouce zvítězili v utkání 16. kola Tipsport extraligy na ledě Zlína 3:2 po samostatných nájezdech, přestože měli dvoubrankové manko. Hosté si připsali čtvrtou výhru za sebou, přičemž pokaždé během této série uspěli v nastavení. O úspěchu nováčka rozhodl kuriózně technickým gólem zkušený útočník Pavel Patera. Obhájce titulu prohrál s Kohouty i druhý vzájemný duel sezóny a zůstává poslední.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Olomouce slaví gól.

Článek

Zlín čekalo po porážce s Brnem další derby, tentokrát s Olomoucí. Na ni vlétl důrazem a vynutil si hned v úvodu přesilovou hru. Na dobré pokusy Marušáka i Köhlera byl ale Vošvrda připraven. Poloprázdnou bránu měl před sebou Vlach, nedokázal ovšem skákající kotouč dopravit do sítě. Publikum se tak radovalo až ve čtvrté minutě zásluhou první formace. Ta podusila obránce dlouhou dobu v pásmu, až nakonec Okál objel bránu a zasunul puk mezi betony olomouckého brankáře. Navýšit vedení mohli později Matějíček nebo Köhler, ale ani jeden z pokusů se neujal.

Svou převahu přenesli Berani i do druhé části a záhy se radovali po nekompromisní ráně Marušáka od modré. Po druhé inkasované brance hosté přepnuli na vyšší rychlost, dorážku do prázdné brány Marosze vykryl Kašík skluzem, následně ho zachránila po další střele Marosze na moment tyč. Ve hře se pokračovalo ještě dvě minuty, ale poté si videorozhodčí přivolal hlavního sudího ke konzultaci a tyč byla přehodnocena na gól.

A v polovině utkání bylo už srovnáno. Střelu Knotka tečoval Dlouhý přesně mezi betony Kašíka. Vedení mohl Zlínu vrátit Balaštík, při trestném střílení ovšem proti Vošvrdovi neuspěl.

Nájezdy ukončil Patera

Ve třetí třetině se ocitl v dobré pozici Říčka. Na druhé straně se před Hermanem otevřela prázdná brána, ale než stihl zakončit, už byla na místě Kašíkova hůl. Následně přijal kotouč Dlouhý, jeho dělovka však také stav nezměnila. V 50. minutě měl dvě dobré příležitosti Leška, ale ani neuspěl.

Sám se do úniku na Kašíka dostal Hrňa, puk mu skokem odstřelil Kotvan. A když se v závěru neujal ani pokus Balaštíka, oba týmy už měly jistý alespoň bod. V nastavení neudržel střelu Rašnera Kašík v náručí a nebezpečně dorážel Cibák. Také Patera či Ondruška mohli ukončit prodloužení, ale v cestě jim stál s perfektními zákroky Kašík a duel dospěl do nájezdů.

Za Zlín se první rozjel Čech, ale trefil se Vošvrdovi do lapačky. Za Kohouty jel Hrňa a proměnil. Zlínský Köhler srovnal stav díky trefě mezi betony. Marosz Kašíka také překonal. Leška musel dát, a taky že Vošvrdu vykličkoval. Nakonec ale rozhodl technickým gólem Patera, když ho Kašík podrazil. Bonusový bod si tak připsala Olomouc.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Okál (Leška, Köhler), 23. Marušák (Holík, Roman Vlach) - 24. Marosz (Rác), 32. R. Dlouhý (J. Knotek, Rašner), rozhodující sam. nájezd Patera. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1 Diváci: 5564.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Urbanec, Žižka, Matějíček, od 41. navíc Horák - Okál, Leška, Köhler - Balaštík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Holík, O. Veselý - od 30. navíc F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Jergl, Patera, Buc - Hrňa, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: