Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 2:1Karlovy Vary vyhrály západočeské derby. Vítězný gól zaznamenal Duda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hruška 1 : 0
19. Duda 2 : 0
24. Hollweg 2 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů vrátili v nedělním utkání 16. kola Tipsport extraligy Plzni porážku z úvodního derby v sezóně, když svého rivala přemohli stejným poměrem 2:1. Energie si tak připsala šesté vítězství ze sedmi posledních vystoupení před svými diváky, pokaždé šlo přitom o plný bodový zisk. Vítězný gól si připsal Radek Duda.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarští hokejisté Radek Duda (vlevo) a Jekabs Redlihs slaví vítězství nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Napjatě očekávané derby týmů ze západu Čech začalo po drobném úvodním extempore hostujících fanoušků, kteří po několika vteřinách hry zasypali ledovou plochu tenisovými míčky, ve svižném tempu. Zaplněnou KV Arénu hned ve třetí minutě rozjásal Radim Hruška, který si nabruslil před plzeňskou branku a z bezprostřední blízkosti procedil puk za Mensatorova záda.

Energie povzbuzená vedoucí brankou mohla o minutu později navýšit skóre Vachovcem, ale karlovarský odchovanec v brankovišti Plzně byl na místě. Na druhé straně Ján Sýkora netrefil puk před odkrytou karlovarskou brankou. V 19. minutě se Plzni při vyloučení Pšurného naskytla možnost k vyrovnání, ale skóre se měnilo na druhé straně. Duda si vzal puk ve středním pásmu, místo pouhého vyhození prokličkoval mezi strnulými plzeňskými obránci a střelou z mezikruží podruhé překonal hostujícího gólmana.

S Machovským v zádech, který vystřídal Mensatora, začala Plzeň po přestávce aktivněji. Ve 24. minutě po Dvořákově nahození snížil Hollweg na jednobrankový rozdíl. Domácí jako by vypadli z tempa a Indiáni si začali vytvářet tlak. Šance Schleisse a Simona však zůstaly nevyužity. Karlovy Vary mohly navýšit skóre při střele Šmacha, která zazvonila o tyč a dále při 42 vteřin trvající přesilovce pět na tři, jíž ale sehráli bez větší brankové příležitosti.

Plzeň na vyrovnání nedosáhla

Posledních dvacet minut se na karlovarském ledě odehrával úporný boj o každý metr ledu. Příležitosti Pšurného a Koblasy ze strany domácích a hostujících Jána Sýkory se Schleissem likvidovali spolehliví gólmani. V 52. minutě mohl srovnat Balej, ale při samostatném nájezdu se mu v rozhodující chvíli zamotal puk mezi nohy.

I přesto Plzeň mohla zápas dostat do prodloužení, když poslední dvě minuty hrála při vyloučení Balána a odvolání Machovského přesilovku šest na čtyři. Energetici i díky nezměrné obětavosti těsný náskok uhájili a mohli tak oslavit extraligové vítězství nad svým regionálním soupeřem poprvé od konce loňského ledna.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. R. Hruška (Koblasa, Štals), 19. Duda (Harant) - 24. Hollweg (M. Dvořák, Mozík). Rozhodčí: Pavlovič, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5683.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, Harant, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.
Plzeň: Mensator (21. Machovský) - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Lev, Pletka - Balej, Divíšek, M. Beran - Indrák, Simon, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Reklama

Související témata: