Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 3:1Hradec Králové se proti Liberci vrátil na vítěznou vlnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Beránek 1 : 0
36. Šimánek 2 : 0
51. Mertl 3 : 0
55. Jelínek 3 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v 16. kole Tipsport extraligy Liberec 3:1 a po minulé porážce na ledě Sparty se tak vrátili zpět na vítěznou vlnu. Východočeši vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů, k dobru měli v neděli už tříbrankové vedení.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradečtí hokejisté slaví gól proti Liberci v utkání 16. kola Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Hradec narazil na nepříliš oblíbeného soupeře. Prohrál s ním v prvním duelu v sezóně a od přesunu týmu Mountfieldu z Českých Budějovic na východ Čech před minulým ročníkem extraligy zvítězil nad Bílými Tygry pouze jednou z pěti pokusů.

Rovněž start dnešní bitvy vyzněl jasně pro hosty. Hned v prvních dvou minutách se dostali do dvou příležitostí, pokaždé však zasáhl brankář Kantor, jenž lapil pokusy Bulíka i Kicy.

Jenže poté se do boje pustila čtvrtá hradecká formace. A potěšila tak kouče Draisaitla, jenž mluvil o tom, že je špatná závislost týmu na gólech prvního útoku. Ve čtvrté minutě skórovala právě čtvrtá formace, když po vhazování Valcourt postrčil puk směrem ke křídelníku Beránkovi, jehož tvrdá rána propadla Lašákovi pod ramenem do brány. Hradec byl mírně lepší, ale neměl žádné větší šance, pouze Kopta pálil v 16. minutě z nebezpečné pozice - Lašák zasáhl.

Podobnou hru přinesla také druhá třetina. Hradec se snažil častěji střílet, jenže nedostával se do jasných pozic. Proto Lašáka překonal opět jednou. A gól byl důkazem, že se po první třetině v týmu vše vrátilo do starých kolejí. Prosadil se totiž první útok, jmenovitě kapitán Šimánek, když ve 36. minutě dorazil Mertlův pokus.

Jelínek překazil Kantorovi čisté konto

Ve druhé třetině se udál i jeden zajímavý moment. Sudí přiznali svou chybu. Čároví totiž odpískali zakázané uvolnění domácího celku, jenže po chvíli se dohodli, že se mýlili. Následovalo vhazování ve středu hřiště.

V závěrečné části se oba celky trefily v přesilovkách. V 51. minutě šlo opět o "klasiku". Veterán Kudrna přihrával a Mertl z pravé strany zacílil přesně do horního rohu.

Od té doby se hrálo především o první nulu sezóny domácího brankáře Kantora. Ten si totiž ještě nepřipsal ani jeden zápas bez inkasovaného gólu - a nepovedlo se mu ti ani tentokrát. Při Dietzově vyloučení perfektně našel Bulíř Jelínka, jenž zasunul puk do prázdné brány. Kantor byl bez šance. Skóre mohl dotvořit ještě domácí Mertl, jenže trefil tyč.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. P. Beránek (Valcourt), 36. Šimánek (Mertl, Jank), 51. Mertl (Kudrna) - 55. P. Jelínek (Bulíř, Bulík). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 5032.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Pláněk, Dietz, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - Kopta, Tvrdík, Červený - P. Beránek, Troliga, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Liberec: Lašák - Vitásek, Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček - Bakoš, Vampola, Bulík - Bartek, T. Urban, Radivojevič - Bulíř, P. Jelínek, Kica - Jass, Filippi, A. Dlouhý. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.

Reklama

Související témata: