Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 1:4Litvínov venku nachytal vedoucí Třinec a ztrácí na něj už jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Plíhal 1 : 0
37. Lukeš 1 : 1
37. Martynek 1 : 2
49. Jánský 1 : 3
58. Martynek 1 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince v souboji dvou nejlepších týmů extraligy doma podlehli Litvínovu 1:4 a Verva se jim díky vítězství přiblížila na jednobodový rozdíl. Hosté ve Slezsku prohrávali, ale během třiceti vteřin v druhé části stav otočili. Autorem vítězné trefy byl někdejší třinecký útočník Rostislav Martynek, který se v duelu blýskl dvěma góly. Severočeši potřetí v řadě naplno bodovali a Oceláře porazili podruhé v sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vyrovnávacího gólu na ledě Třince.

Článek
Fotogalerie

Domácím se po páteční absenci vrátil do sestavy nejlepší střelec Adamský a v sedmé minutě mu patřila i první velká šance zápasu, jenže jeho oblíbený únik v oslabení mu zmařil Francouz.

Litvínov nehrál pod Javorovým vůbec ustrašeně a domácí dlouho nemohli najít recept. Jak na ni naznačil Trončinský, který diagonálou uvolnil Irgla, ale i toho zblízka vychytal Francouz.

Po vyrovnané desetiminutovce převaha Ocelářů nabírala na obrátkách. Přiživila ji čtyřicetisekundová přesilovka pět na tři, kterou však domácí sehráli příliš staticky a bez přesné rány na Francouze. Domácí sice první dějství ovládli výmluvným poměrem střel na bránu 20:9, jenomže vyložených příležitostí už zdaleka tolik nebylo.

Litvínov náznak souvislejšího tlaku Ocelářů ve druhém dějství znovu přehlušil výbornou defenzívou. Co víc, Zeman ho mohl ve 23. minutě poslat do vedení, ale jeho bombě stála v cestě do sítě tyčka. Napínavý souboj převážili na svou stranu domácí v 29. minutě zásluhou Plíhala, který po rychlé akci bekhendem prohodil puk Pavelkovi mezi bruslemi a tváří v tvář překonal i Francouze.

Verva otočila stav během třiceti vteřin

Hosty však úvodní inkasovaný gól neodradil od trpělivosti a organizovaného pojetí hry. Jejich gólový brejk přišel v 37. minutě, Jánského ránu z levého křídla Hrubec vykopl před Lukeše, který z voleje dorazil do prázdné brány. Během 30 vteřin bylo všechno úplně naopak: chvilkové nepozornosti soupeře ve středním pásmu využil extřinecká dvojice a Martynek po Pavlíkově pasu příklepem dostal Litvínov do vedení.

Třinecké úsilí v závěru kolabovalo na perfektní litvínovské obraně a výborném Francouzovi. Ten ve 48. minutě vyrazil těsně mimo tyče Žejdlovu ránu z mezikruží. A byl to klíčový zákrok, protože vzápětí Jánský v přesilovce sklepl před Hrubcem potřetí do sítě Lukešovu střelu. Kontaktní gól měl ještě na hokejce Irgl, ale za překonaným Francouzem zaskočil Kubát a dvě minuty před koncem stvrdil triumf Vervy druhou trefou Martynek.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Plíhal (Kreps, Klesla) - 37. Lukeš (Jánský, Chaloupka), 37. Martynek (Pavlík), 49. Jánský (Lukeš, Hübl), 58. Martynek (Jurčík). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Trončinský (Třinec) 10 min. Využití. 0:1. Diváci: 4445.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský - Kreps, Plíhal, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Žejdl, Orsava - Cienciala, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Z. Sklenička, Pavelka, Zeman - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Gerhát - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: