Hlavní obsah

Brno - Zlín 4:3Brno porazilo v repríze finále mistrovský Zlín i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hanzlík 1 : 0
13. Köhler 1 : 1
28. Němec 2 : 1
45. Káňa 3 : 1
50. Vlach 3 : 2
53. Leška 3 : 3
58. Němec 4 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety porazili v opakovaném utkání 2. kola Tipsport extraligy Zlín 4:3. V repríze finále uplynulé sezóny Brno uspělo v rozmezí pouhých pěti dnů proti obhájci titulu podruhé a v tabulce se posunulo na osmé místo. Zlín je stále poslední. V 58. minutě rozhodl svým druhým gólem v utkání útočník Vojtěch Němec.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Obránce Komety Jan Hanzlík střílí gól proti Zlínu. Vlevo slaví i útočník Vilém Burian.

Článek
Fotogalerie

Úvodní vzájemný souboj v sezóně byl 14. září předčasně ukončen ve 14. minutě kvůli mlze nad hrací plochou za stavu 0:0. Duel se hrál v úterý znovu od začátku. Oba celky vsadily na opatrný hokej. Kometa se snažila zakládat útoky na jistotu i za cenu složitějších kombinací.

Zlín už i s uzdraveným kapitánem Čajánkem ve středu čtvrté řady dokonale bránil střední pásmo. Soupeře nepouštěl do vyložených střeleckých příležitostí. Taktický hokej ukončila 13. minuta. V ní se domácí obránce Hanzlík z pravé strany od mantinelu odvážně prokličkoval až před brankáře Kašíka a pod jeho chrániči protlačil kotouč do sítě. Za pouhých 22 sekund Berani skóre srovnali. Po akci Lešky s Okálem překonal Čiliaka Köhler.

Kometa mnohem častěji střílela a ve druhé třetině tempo vystupňovala. Dostala protivníka pod tlak a ve 28. minutě po přesné přihrávce Tona překonal Kašíka z úhlu Němec. Stejně jako v první třetině mohl Zlín vzápětí srovnat skóre. Hbitý Okál vystihl špatnou rozehrávku soupeře, jeho střelecký pokus ale stačil brankář Čiliak špičkou brusle vyrazit.

Němec v závěru zařídil výhru Komety

Zlín se dostal k tlaku při přesilovkách, gólově se neprosadil. Kometa mohla ve 36. minutě svůj náskok v oslabení zvýšit. Koreis vypíchl v obranném pásmu soupeři kotouč, při střeleckém pokusu ale místo tvrdé rány zlomil hokejku a pomalu klouzající kotouč Kašík bez problémů chytil.

Agresivnější pojetí hokeje přineslo Brňanům ve třetí třetině zvýšení náskoku. Ve 44. minutě Okál srazil unikajícího Němce, který nařízené trestné střílení neproměnil. Hned po následném vhazování v útočné třetině po Hanzlíkově přihrávce tečoval kotouč za Kašíkova záda Káňa.

Po získání dvoubrankového náskoku Kometa vypadla z herního rytmu a pasivní hrou nabídla Zlínu po gólech Romana Vlacha a Lešky v rozmezí tří minut vyrovnání. Remízu ale Zlín neudržel, necelé tři minuty před koncem po rychlém protiútoku po Tonově sklepnutí Němec rozhodl o výsledku zápasu.

Opakované utkání 2. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 13. Hanzlík (Vondráček, Burian), 28. V. Němec (Ton, J. Hruška), 45. J. Káňa II (Hanzlík, L. Čermák), 58. V. Němec (Ton, Kempný) - 13. Köhler (Okál, Leška), 50. Roman Vlach (Urbanec, Holík), 53. Leška (Köhler). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:2, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - J. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Řezníček, Urbanec, Žižka, Kotvan - Okál, Leška, Köhler - Balaštík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Holík, Čech - Sedláček, Čajánek, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: