Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 1:3Hokejisté Plzně se nadále trápí, prohráli se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Bednář 0 : 1
49. Poletín 0 : 2
53. Lev 1 : 2
60. Doležal 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně prohráli v 17. kole extraligy doma s Slavií 1:3 a připsali si už šestou prohru s posledních osmi utkání. Pražané naopak po předchozí sérii šesti porážek zvítězili podruhé za sebou. Vítěznou branku zaznamenal ve 49. minutě ve vlastním oslabení Michal Poletín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

René Školiak ze Slavie (vpředu), Vojtěch Mozík (vlevo) a brankář Plzně Matěj Machovský.

Článek

Fanoušci před utkáním bouřlivě přivítali bývalou plzeňskou oporu Tomáše Vlasáka, který ovšem stále kvůli zranění Slavii v sestavě chyběl a zápas sledoval pouze v civilu. Hosté se tak od úvodního buly soustředili především na pečlivou obranu středního pásma. Aktivnější Indiáni ale jejich defenzivní val nepřekonali ani při přesilové hře a Furcha pořádně protáhla až v sedmé minutě střela Pletky z mezikruží.

Domácí gólman Machovský se do většího zatížení dostal jen díky dvěma přesilovkám, ale hosté ho ohrozili pouze střelami od modré čáry. Mnohem nebezpečnější byla rána Jeřábka před koncem první třetiny, Furch ovšem proti ní stačil nastavit svojí masku. Strážce slávistické svatyně se zaskvěl i na začátku prostřední části během plzeňské početní výhody, kdy ho po šikovné zadovce Kratěny z dobré pozice neprostřelil Pletka.

Ve 24. minutě zaváhal při rozehrávce Krejčí, ale Kašpařík, hrající po zranění teprve druhé utkání v sezoně, kvůli faulu nezakončil z prostoru mezi kruhy přesně. O pět minut později mohlo udeřit z ojedinělé akce na druhé straně, když samostatný únik za domácí obranou zapomenutého Klhůfka dokázal nadvakrát zastavit Machovský.

Plzeňský nápor vrcholil v polovině utkání, hostující defenzíva ale gólové šance domácím nepovolila. Naopak se postupně směrem dopředu osmělila Slavia. Z dorážky neuspěl ve 34. minutě Jiří Doležal, naprázdno vyšla i krátká početní výhoda čtyři na tři a těsně před druhou sirénou nepřehodil po Krejčího střele ležícího Machovského Školiak. Slovenský útočník zahrozil také v úvodu závěrečné třetiny, kdy nebezpečně vypálil při přečíslení dva na jednoho.

Domácí ve snaze získat vedení otevřeli hru, ale po nabídce od Stránského od zadního mantinelu skóroval ve 47. minutě ranou bez přípravy Bednář. Necelé tři minuty na to navíc obral Poletín ve vlastním oslabení o puk Jeřábka a zblízka zvýšil. Domácím pomohl ke snížení čtyřminutový trest Školiaka, který potrestal v 53. minutě úspěšnou tečí Lev. Poté domácí nevyužili přesilovku a naopak pokus o vyrovnání Plzni ztížil vyloučením Pletka. Na konečných 1:3 upravil trefou do prázdné branky Jiří Doležal.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 53. Lev (Simon, Mozík) - 47. Bednář (Stránský, J. Doležal), 49. Poletín, 60. J. Doležal (Bednář, Krejčí). Rozhodčí: Šír, Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4641.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Štich, Knot, Novák, Beňovič, Barák - Stránský, Vas, J. Doležal - Sklenář, Bednář, Tomica - Klhůfek, Školiak, T. Doležal - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články