Hlavní obsah

Anglická média měla pravdu: Čech proti Mariboru nastupuje v základu. Odejde do Besiktase?

Londýn/Maribor
Aktualizováno

Překvapivé informace se objevují ohledně gólmana Petra Čecha v anglických médiích. Dnes odpoledne avizovaly, že Petr Čech nastoupí v základní sestavě Chelsea proti Mariboru (on-line na Sport.cz), a český gólman skutečně v sestavě figuruje. Až čas ukáže, zda měly pravdu i v další novince, že by Čech mohl v zimním přestupním obodobí odejít na hostování do tureckého Besiktase Istanbul. Na této informaci se shodly jak bulvární Daily Mirror a Daily Mail, ale i seriózní Daily Telegraph.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Petr Čech (vpravo nahoře) by se měl podle anglických médií objevit v základní sestavě i v Mariboru.

Článek

Čech, jenž v sezóně nastoupil za Chelsea v základní sestavě dosud jen ve třech případech, se už začíná poohlížet po nové destinaci, v níž by pravidelně nastupoval od začátku. Někdejší trenér Chelsea a současný kormidelník Realu Carlo Ancelotti se prý nedávno o zkušeného gólmana zajímal. Kouč Chelsea José Mourinho by však preferoval, kdyby už měl Čech Stamford Bridge opustit, aby odešel do týmu, který nehraje Ligu mistrů.

Tak si koneckonců mnozí vysvětlovali i skutečnost, že Čecha postavil od začátku do brány v prvním utkání Ligy mistrů proti Mariboru (6:0). Tím totiž českému brankáři znemožnil nastoupit v probíhající sezóně v prestižní evropské soutěži za jiný tým. Pokud by tak Čech do Realu Madrid skutečně přestoupil, minimálně v Champions League by nastupovala současná jednička týmu Iker Casillas.

Čech v základu i dnes. Šetří Courtoise?

Všechny deníky se také shodují v tom, že Mourinho by si Čecha nejraději ponechal ve svém vlastním kádru. Svou důvěru v českého brankáře deklaruje i tím, že Čecha vyslal v základní sestavě i do dnešního zápasu na půdě slovinského Mariboru.

Novým zájemcem o Čechovy služby se stal Besiktas Istanbul, kde působí i reprezentační zadák Tomáš Sivok. S tureckým celkem Chelsea zahájila vzájemnou spolupráci. „Besiktas by (Čechovi) garantoval účast v Evropské lize a pokryl by i Čechův týdenní plat 100 tisíc liber," píše Daily Telegraph.

Chelsea se o víkendu v anglické nejvyšší soutěži střetne s Liverpoolem a Čechovo dnešní nasazení do základní sestavy může ale také znamenat, že Mourinho bude šetřit opory svého týmu. Mezi ty patří od probíhající sezóny i brankář Thibaut Courtois.

Kde bude chytat Petr Čech v jarní části sezóny?
Zůstane v Chelsea
8,7 %
Půjde hostovat do Besiktase
4,3 %
Přestoupí do Realu Madrid
16,7 %
Bude hrát v jiném týmu
70,3 %
Celkem hlasovalo 10334 čtenářů.

Reklama

Související témata: