Hlavní obsah

Dukla - Slavia 2:2Radova školácká minela Duklu nepoložila, derby skončilo remízou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Dobrotka 0 : 1
25. Hanousek 1 : 1
29. Škoda 1 : 2
35. Považanec 2 : 2
Záznam online reportáže

Dělbou bodů skončilo poslední letošní pražské derby. Slavia v duelu 14. ligového kola na Julisce dvakrát vedla, přičemž druhou branku ji doslova daroval neskutečným kiksem domácí brankář Rada, Dukla ovšem pokaždé promptně odpověděla. Strhnout výhru na svou stranu však nedokázala, takže po návratu do nejvyšší soutěže ani na sedmý pokus hosty z Edenu neporazila. V závěru měla dokonce kus štěstí, neboť slávistický kapitán Latka trefil břevno.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva brankář Dukly Filip Rada, Milan Černý ze Slavie a Vjačeslav Karavajev z Dukly.

Článek

Francouzský legionář Beauguel řádil v úvodu derby jako utržený ze řetězu... Už po necelých třech minutách hlavičkoval po centru Marka Hanouska jen těsně vedle slávistické brány, po dalších pěti minutách se dral do šance s takovou vehemencí, že hlavičkující Dobrotka poslal malou domů tak nešťastně, že gólman Rakovan musel vytahovat balón na roh.

Radova minela Duklu nesrazila

Jenže co to bylo Dukle platné, když po čtvrthodině po rohovém kopu Slavie inkasovala. A paradoxně právě po hlavičce Dobrotky. Po rohovém kopu se totiž váhající gólman Rada se přes houštinu hráčů k centru nedostal a slávistický obránce střílel pohodlně do prázdné brány.

Domácí se ale přibrzdit nenechali. Další ránu Beauguela sice ještě Rakovan vyrazil, ale proti střele Marka Hanouska mířící od tyče do sítě neměl nárok.

Radost z vyrovnání si však užívala Dukla jen chvíli... Brankář Rada totiž vyrobil minelu, za kterou jsou posíláni na hanbu už žáci v přípravkách. Lehký centr mu vypadl z rukou, takže pro Škodu nepředstavovalo sebemenší problém skórovat do prázdné brány.

Fatální chyba však Radovými spoluhráči neotřásla, takže ještě do přestávky po parádní individuální akci Považance znovu vyrovnali.

Latka trefil jen břevno

Deset minut po přestávce mohla jít Slavia znovu do vedení, neboť Škoda se položil do centru Nitrianského a jen těsně minul Radovu bránu. Podobnou příležitost mě na druhé straně Mareš, ale Rakovan jeho hlavičku stačil vyrazit.

Od tohoto momentu šli domácí za výhrou, ale protože si Slavie počínala v defenzívě mnohem organizovaněji a disciplinovaněji než do přestávky, vyznělo snažení Dukly naprázdno.  Slávistické výpady také, neboť Latka napálil po trestném kopu jen břevno, a proto derby bohaté na spoustu zajímavých momentů skončilo v duchu tradic předchozích sezón remízou.

Dukla - Slavia 2:2 (2:2)
Branky: 25. Marek Hanousek, 35. Považanec - 16. Dobrotka, 28. Škoda. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Hájek. ŽK: Matěj Hanousek - Baéz. Diváci: 6 080.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Považanec (87. Čajič) - Néstor, Beauguel, Jakub Mareš (81. Berger). Trenér: Kozel
Slavia: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Boudjemaa (46. Nitrianský), Baéz, Zmrhal, R. Hrubý, M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: