Hlavní obsah

Hradec - Liberec 0:0Poslední Hradec remizoval a po sedmi kolech zabodoval

Hradec Králové

Fotbalisté posledního Hradce Králové ve 14. kole první ligy remizovali doma 0:0 s Libercem a ukončili sérii sedmi porážek v nejvyšší soutěži. Východočeský nováček poprvé pod novým trenérem Bohuslavem Pilným neprohrál, ale k nesestupovým místům mu chybí sedm bodů. Slovan uhrál osmý nerozhodný výsledek v sezóně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Marek Jarolím z Liberce a Adrian Rolko z Hradce Králové.

Článek

Hráči Hradce byli od začátku nebezpečnější, jenže se trápili ve finální fázi. Ve 12. minutě se Malinský uvolnil v šestnáctce a jeho ránu po kličce vyrazil Kolář. Liberecký brankář si pak málem vstřelil vlastní gól, když mu po rohu vypadl míč a až na čáře ho musel zastoupit Luckassen. Před pauzou Kolář ještě zlikvidoval Černého ránu, ale diváci jinak moc atraktivní zápas nesledovali.

Po změně stran měl stejně jako v prvním poločase víc šancí Hradec. Jeho potíže s koncovkou však přetrvávají a "votroci" opět potvrdili, proč jsou nejhůře střílejícím mužstvem celé ligy. V 63. minutě se dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti Černý, jenže míč nasměroval nad branku. O chvíli později Kolář vyrazil střelu Haliloviče a jen do boční sítě zamířil svůj pokus střídající Vaněček.

Liberec mohl rozhodnout především zásluhou zkušeného Jarolíma. Dlouho zraněný záložník, který odehrál v sezóně jen poločas minulého střetnutí s Jabloncem, si čtvrt hodiny před koncem posunul míč do středu hřiště a jeho střela skončila těsně vedle. V nastaveném čase pak Hradec zachránil gólman Koubek, když zlikvidoval pokus Slováka Ďubka.

14. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Pospíšil. ŽK: P. Černý - Pimpara, Delarge, Mudra. Diváci: 2146.
H. Králové: T. Koubek - Holeš, Rolko, Križko, Plašil - Kotiš (60. Trubač), P. Černý (81. Chleboun) - Štípek, Halilovič, Malinský (69. Vaněček) - P. Dvořák. Trenér: Pilný.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pimpara, Karišik, Fleišman - Obročník, Ďubek - Delarge (79. Hadaščok), M. Jarolím, Kolár - Luckassen (84. Hamulák). Trenér: Slovák.

Reklama

Související témata: