Hlavní obsah

Ronaldo se vrací do Manchesteru! Utká se s Messim i svým někdejším parťákem

Je nejlepším fotbalistou na světě Cristiano Ronaldo, nebo snad Lionel Messi? Na tuhle otázku mohou už příští úterý 18. listopadu (výkop v 20:45 hodin SEČ) nalézt odpověď diváci v Manchesteru, kde se na Old Trafford chystá pikantní přípravný souboj reprezentací Portugalska a Argentiny. Na jedné straně někdejší hvězda Rudých ďáblů Cristiano Ronaldo, v dresu Albiceleste se představí jeho někdejší spoluhráč a kamarád Carlos Tévez či největší rival Lionel Messi. V Divadle snů se bude na co dívat.

Foto: Profimedia.cz

Staří známí se opět sejdou na Old Trafford - Cristiano Ronaldo a Carlos Tévez byli před šesti lety v Manchesteru United velkou hrozbou pro všechny soupeře.

Článek

Pro křídelníka Realu Madrid půjde o velkolepý návrat na Old Trafford. Devětadvacetiletý Ronaldo sehrál během šesti sezón v Manchesteru 292 zápasů, v kterých vstřelil 118 gólů. Pod vedením legendárního sira Alexe Fergusona se třikrát radoval z mistrovského titulu, v roce 2008 poprvé v kariéře vyhrál Champions League a také MS klubů.

„Old Trafford miluji, je to můj domov. Sním o tom, že se někdy vrátím," několikrát prohlásil portugalský záložník.

To o rok starší Carlos Tévez působil v Manchesteru United pouhé dvě sezóny, nicméně v 99 utkáních nastřílel 34 gólů a také on se výrazně podepsal pod oba ligové tituly, moskevské vítězství v Lize mistrů nad Chelsea i triumf v Jokohamě na MS klubů. Fanoušky Rudých ďáblů si ale rozhněval poté, co v létě 2009 odešel sbírat další vavříny do konkurenčního Manchesteru City.

Tévez se vrací i na stadión West Hamu

V Argentině nesmírně populární Carlitos se před dvěma týdny po dlouhých třech letech dočkal opětovné pozvánky do argentinské reprezentace a kromě návratu do Manchesteru ho už tuto středu 12. listopadu čeká další důvěrně známé prostředí. V londýnském Upton Parku totiž vicemistři světa hrají přátelský duel s Chorvatskem. Tévez tedy zavzpomíná na své první angažmá na ostrovech, v kterém pomohl Kladivářům udržet ligovou příslušnost a zároveň si vystřílel angažmá v Manchesteru United.

„Nemohl jsem přehlížet jednoho z našich nejlepších útočníků - jeho nepřítomnost na MS vyvolala mnoho údivu a překvapení. V Juventusu má znovu skvělou sezónu, takže jeho povolání bylo spíše otázkou času," pravil po nominaci Tata Martino.

Ronaldo: Nikdy nehraju proti Messimu

Lionel Messi sice strávil celou svou kariéru v Barceloně, ale také on budí při cestě na britské ostrovy značnou pozornost. Sedmadvacetiletý Argentinec se už několik let na dálku tahá s Ronaldem o přívlastek nejlepšího fotbalisty planety, ale i o celou řadu střeleckých rekordů, jako třeba celkový počet gólů v Lize mistrů. Kapitán Albiceleste může na Old Trafford odčinit poslední vzájemný souboj, který před dvěma týdny v El Clásicu vyhrál Ronaldův Real 3:1.

Ronaldo si ze vzájemné rivality těžkou hlavu nedělá. „Já nikdy nehraju proti Messimu, ale proti celému týmu. Určitá rivalita tu je, ale nic přehnaného," tvrdil Ronaldo před několika týdny. „Messi je mi ale pokaždé v patách. Vždycky se budeme nahánět," smál se Portugalec.

Který fotbalista nejvíce zazáří v přátelském duelu mezi Argentinou a Portugalskem na Old Trafford?
Carlos Tévez
3,7 %
Cristiano Ronaldo
51,9 %
Lionel Messi
35 %
Někdo jiný
9,4 %
Celkem hlasovalo 13653 čtenářů.

Reklama

Související témata: