Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 3:2 PPDuda nastartoval úžasný obrat! Boleslav počtvrté za sebou prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bárta 0 : 1
37. Bárta 0 : 2
49. Duda 1 : 2
54. Duda 2 : 2
62. Tomeček 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 19. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení, přestože ještě ve 49. minutě prohrávali po dvou trefách Michala Bárty 0:2. Prodloužení ale zařídil dvěma brankami kapitán Energie Radek Duda a v čase 61:38 rozhodl Vojtěch Tomeček. Karlovarští doma vyhráli sedmý z posledních osmi duelů, Mladá Boleslav počtvrté za sebou prohrála.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

(Zleva) Tomáš Závorka a Radek Deyl z Karlových Varů a Michal Broš z Mladé Boleslavi.

Článek

V úvodní třetině se přelévala hra z jedné strany na druhou. Oba brankáři měli práci a za domácím Závorkou dokonce zazvonila tyč. Největší možnost Energie si pak ve 13. minutě vypracoval třetí útok. Balán našel před brankou volného Vojtěcha Tomečka, ale jeho pohotová dorážka skončila na betonech rychle se přesouvajícího gólmana Ritticha.

Střelecký účet utkání otevřel v 15. minutě Bárta, když využil propadnutí domácích hráčů v útočném pásmu a přesně zamířil z rychlého brejku Závorkovi mezi betony.

Ve druhé třetině domácí přidali na útočném snažení, ale naráželi na výborného Ritticha a kompaktní obranu hostí. Neprosadil se ve 25. minutě Vojtěch Tomeček, který byl opět vyzván ke skórování Balánem. Domácí pak nevyužili 101 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem a tak přišel trest na druhé straně. Na modré čáře propadl puk Skuhravému a hosté se zadarmo dostali do útočné třetiny. Na konci obléhání karlovarské branky byla střela Milana Hrušky, kterou šikovně tečoval pod horní tyč Bárta.

Karlovy Vary se brankově prosadily až ve třetí části díky Dudovi. Ve 49. minutě využil nabídku od Kverky a mezi kruhy nedal Rittichovi šanci. Za dalších pět minut se KV Arena radovala podruhé, když se Duda prosadil těsně po přesilové hře. V běžné hrací době už branka nepadla a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm napřáhl Šmach a Vojtěch Tomeček tečí rozhodl.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Duda (J. Kverka ml., Bičánek), 54. Duda (D. Hruška, Harant), 62. V. Tomeček (Šmach) - 15. Bárta (Vrbata, Trška)‚ 37. Bárta (M. Hruška, D. Výborný). Rozhodčí: Turčan, R. Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2747.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, Harant, Redlihs, Deyl, Bičánek, Šmach, J. Tomeček - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Gorčík - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st. a Kněžický.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Ovčačík, Robar, Trška, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Bárta, D. Výborný, Hyka - Pacovský, Vrbata, L. Pabiška - M. Látal, Lenc, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama