Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:3Nováček z Olomouce vyhrál v Liberci a už je šestý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Urban 1 : 0
8. Zuzin 1 : 1
9. Ondrušek 1 : 2
46. Laš 1 : 3
60. Filippi 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Olomouce vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 a po šesté výhře z posledních sedmi zápasů se nováček soutěže posunul už na šesté místo. Na rychlé vedení domácích po trefě Tomáše Urbana odpověděli v první třetině Peter Zuzin a Jiří Ondrušek, ve 34. minutě zvýšil ve vlastním oslabení Marek Laš a výsledek 35 sekund před koncem korigoval Tomáš Filippi.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoučtí hokejisté slaví gól - ilustrační foto

Článek

Hned po minutě se dostali do přečíslení Vampola s Bartkem, který ale vystřelil těsně vedle. Ve třetí minutě se už ale Bílí Tygři radovali. Urban převzal ve středním pásmu puk, nabruslil do třetiny a jeho střela Vošvrdovi propadla za brankovou čáru. Vzápětí měli domácí výhodu přesilové hry, ale nevyužili ji.

Hosté s nabídnutou přesilovou hrou naložili lépe a v sedmé minutě dorazil Hermanovu střelu za Lašáka Zuzin. Gól hosty povzbudil a o necelé dvě minuty později šli do vedení. Na modré čáře napřáhl Ondrušek, jeho střelu tečoval blokující liberecký hráč a puk skončil v horním rohu Lašákovy branky. Vzápětí po Rácově střele zazvonila za Lašákem tyč.

Domácí se připomněli až v závěru třetiny, kdy nebezpečně střílel Jelínek a po něm se snažil o dorážku Bakoš, ale hosté se ubránili. Pak se před Lašákem objevil zcela osamocený Buc, ale liberecký brankář uchránil svůj tým od další branky.

Strach o Ulrycha

Začátek druhé třetiny byl ve znamení tlaku domácích, pomohla jim i přesilová hra. Hosté se ale dobře bránili a střelecké pokusy směřující na branku zlikvidoval Vošvrda. Další přesilovku o chvíli později ale sehráli Liberečtí špatně a olomouckého gólmana neohrozili. V polovině zápasu celá aréna ztichla, z ledu se po zásahu pukem do hlavy dlouho nezvedal liberecký bek Ulrych.

Hra byla následně plná nepřesností na obou stranách, občasné střelecké pokusy směřovaly spíše na Lašáka. Domácí tým se prezentoval křečovitou snahou, hosté naproti tomu jednoduchou obranou a pokusy o rychlé brejky. Potlesk domácího publika si vysloužil pouze odvážný průnik Valského minutu před koncem druhého dějství.

Hned na začátku třetí třetiny vyfasoval olomoucký Ondrušek dvojitý menší trest za podražení a nabídl tak Liberci čtyři minuty přesilovky. Bílí Tygři ale potvrdili nelichotivý primát, že v přesilových hrách jsou nejhorší z celé extraligy. Vošvrdu ohrozily pouze dvě střely. Olomoučtí v oslabení vystřelili na Lašáka jednou. Byla to ale střela gólová, protože z úniku dva na jednoho skóroval Laš.

Následné dvě přesilovky hostů Bílí Tygři ubránili, ale sebralo jim to cenné minuty, ve kterých se mohli pokusit o zvrat v utkání. Naději zkoušel v další fázi třetiny vykřesat nejaktivnější domácí hráč Filippi, ale ani jeho střelecké pokusy nepřinesly efekt v podobě gólu. Filippi se trefil až v 60. minutě, postaral se o drama, ale hosté už vedení udrželi.

19. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. T. Urban (A. Dlouhý), 60. Filippi (Valský, Radivojevič) - 7. Zuzin (Herman), 9. Ondrušek, 46. Laš (Herman). Rozhodčí: Hribik, Souček - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3272.
Liberec: Lašák - Výtisk, Šimek, Vitásek, Kolmann, Voráček, Ulrych - Bakoš, P. Jelínek, Radivojevič - Bartek, Vampola, Bulík - Kica, Filippi, Valský - Víšek, T. Urban, A. Dlouhý. Trenéři: Čada a M. Černý.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Jergl, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: