Hlavní obsah

Brno - Pardubice 5:0Kometa rozstřílela Pardubice, Čiliak má první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dočekal 1 : 0
10. Němec 2 : 0
38. Kempný 3 : 0
49. Ton 4 : 0
52. Hanzlík 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 20. kole extraligy Pardubice vysoko 5:0. Kometě dopomohly k vítězství dvě bleskově využité přesilovky a výborný výkon brankáře Marka Čiliaka, který poprvé v sezóně udržel čisté konto. Brňané už v sedmi zápasech za sebou bodovali, naopak Pardubice podruhé v sezoně vyšly střelecky naprázdno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnští hráči se radují z gólu, vlevo je Václav Benák z Pardubic.

Článek

Brňané si reprezentační přestávku ještě o dva dny prodloužili, neboť jejich duel na Spartě byl přeložen až na příští úterý. Na odpočaté Kometě byl od prvních minut patrný hlad po hokeji. Soupeře přehrávala rychlostí, důrazem, přesnější kombinační souhrou a také nekompromisní hrou v defenzívě podloženou kvalitním výkonem brankáře Čiliaka.

Nátlakové hře hosté obtížně vzdorovali, pokoušeli se pouze o rychlé protiútoky, kterým chybělo zakončení. Už v 6. minutě otevřel skóre Dočekal a o čtyři minuty po pouhých dvaceti sekundách přesilovky přidal druhý gól Vojtěch Němec.

Hokejisté Pardubic ve druhé třetině zvýšili svou útočnou aktivitu. Střelecky se ale neprosadili. Na rozdíl od úvodu zápasu se do šancí už tak často nedostávala ani Kometa. Ve 34. minutě Dočekal neproměnil sólový nájezd. Ke zvýšení náskoku domácím dopomohla až početní výhoda, kterou využil za pouhých dvanáct sekund tvrdou střelou od modré čáry obránce Kempný.

Brankář Čiliak ve třetí třetině přiváděl pardubické ostrostřelce k zoufalství. Ve 46. minutě chytil nájezd Sýkory, následná dorážka Tomáše Zohorny se odrazila od horní tyčky pod brněnského gólmana. Vzápětí na Čilika nevyzrál v přesilovce po sólovém úniku ani Tybor. Pardubice v závěru zcela odpadly a Brňané své vítězství pojistili dalšími dvěma góly, o které se postarali Petr Ton a Hanzlík.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky: 6. Dočekal (P. Mrázek), 10. V. Němec (J. Hruška), 38. Kempný (Ptáček), 49. P. Ton (J. Hruška, V. Němec), 52. Hanzlík (V. Němec). Rozhodčí: Šír, Wagner - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6 Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, L. Hájek - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Pardubice: Halász - Píša, Čáslava, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Starý - Voženílek, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: