Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 6:5 PPZlín báječně otočil zápas proti Litvínovu, rozhodl Marušák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Písařík (trestné střílení) 0 : 1
9. Okál 1 : 1
31. Ručinský 1 : 2
32. Pavlík 1 : 3
37. Valenta 2 : 3
37. Pavelka 2 : 4
42. Pavlík 2 : 5
45. Říčka 3 : 5
46. Holík 4 : 5
52. Čajánek 5 : 5
62. Marušák 6 : 5
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté mistrovského Zlína otočili ve 20. kole extraligy zápas proti Litvínovu, a přestože ještě v 45. minutě prohrávali 2:5, nakonec vyhráli 6:5 v prodloužení. O výhře nad vedoucím týmem tabulky rozhodl v 62. minutě obránce Jiří Marušák. Zlín je ale nadále poslední.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Pavel Písařík z Litvínova střílí první gól brankáři Liboru Kašíkovi ze Zlína.

Článek

Litvínov přijel do Zlína bez své brankářské jedničky Francouze a jeho náhradník Horák musel hned na začátku čelit přesilové hře. Již po deseti sekundách byl vyloučen Hübl, Svobodovy šance ale gólem neskončily.

Ve čtvrté minutě se dostali ke slovu hosté. Písaříka zastavil v gólové šanci až faulem Řezníček a litvínovský útočník dostal výhodu trestného střílení, které forhendovým blafákem využil. Berani ale srovnali zásluhou Okála, jenž vybojoval kotouč u mantinelu a střelou mezi betony vyrovnal.

Další branku mohli přidat Svoboda či Valenta, ale v koncovce oba ztroskotali na Horákovi. Domácí následně nevyužili ani 63 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři a neujala se ani další střela aktivního Svobody, kterou Horák vyrazil nad sebe a puk dopadl přesně na brankovou čáru.

Verva se dostala do vedení v početních výhodách ve druhé polovině druhé třetiny, kdy se postupně prosadili Ručinský, Pavlík a Pavelka. Čtvrtým inkasovaným gólem utkání skončilo pro Kašíka, místo kterého nastoupil k premiérovému utkání v extralize Hromada. Zlín se z tvrdého úderu oklepal a 42 sekund po Pavelkově brance snížil na 2:4 Valenta.

Na začátku třetí třetiny se hned dostali hosté k možnosti hrát přesilovku, kterou využil Pavlík, a s šancemi Zlína na bodový zisk to nevypadalo dobře. Jenže v 45. minutě v přesilovce pět na tři snížil Říčka a krátce po skončení početní výhody upravil Holík na 4:5. Zlínští ožili a v další dvojnásobné výhodě mohli vyrovnat, ale Horáka nepřekonali.

Litvínov mohl uklidnit Martynek, ale v koncovce do prázdné brány mu stála špička Hromadovy brusle. A z protiútoku přišlo vyrovnání, když Čajánek tečoval střelu Žižky. Frustrovaní hosté inkasovali další tresty a Hüblovo vyloučení nakonec pomohlo Zlínu i k výhře. Čtyři sekundy po skončení jeho trestu rozhodl Marušák.

20. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 6:5 v prodl. (1:1, 1:3, 3:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Okál, 37. Valenta (O. Veselý), 45. Říčka (Leška), 46. Holík (Roman Vlach), 52. Čajánek (Žižka, Řezníček), 62. Marušák (Jakub Svoboda) - 4. Písařík z trest. střílení, 31. Ručinský (Hübl, Kubát), 32. Pavlík (Hübl, Kubát), 37. Pavelka (Trávníček, Piroš), 42. Pavlík (Jánský, Ručinský). Rozhodčí: R. Čech, R. Polák - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:9, navíc Kubát, Ručinský (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 1:4. Diváci: 4435.
Zlín: Kašík (37. Hromada) - Marušák, D. Řezníček, Kotvan, Urbanec, Žižka, Valenta - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Jakub Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Ondráček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Litvínov: L. Horák - Kubát, Pavlík, Pavelka, Frolo, Zeman, Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín